![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
mam coś takiego
i wyskakuje mi takie bład Something is wrong in your syntax obok '' w linii 1 i nie wiem co jest proszę o odp. Ten post edytował kt1 1.03.2007, 11:31:02 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
tu WEJDZ TU I DODAJ !!! :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz tak:
w ogole co to za konwencja nazewnicza ? - www=adres - zainteresowania=telefon ? --- i popraw nazwę tematu bo niewiele ona mówi -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie chciało mi się zmieniać inputów :] ...
ten sam błąd :] nic nie dałó Ten post edytował kt1 1.03.2007, 11:29:53 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob
Bo na razie to mozemy tylko zgadywac co sie kryje w zmniennych wstawianych do query To query jest logicznie zje..psute Cytat imienazwisko='$imie' // no to imie czy nazwisko?
lat='$nazwisko' // wiek == nazwisko? poza tym wiek != data urodzenia miejscowosc='$dataur' // miejscowosc == data urodzenia? www='$adres' // hmmm, ok? czy to mial byc adres zamieszkania? zainteresowania='$telefon' // ja sie tam telefonami nie interesuje -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
a wy czego się czepiacie tego
mienazwisko='$imie' // no to imie czy nazwisko? lat='$nazwisko' // wiek == nazwisko? poza tym wiek != data urodzenia miejscowosc='$dataur' // miejscowosc == data urodzenia? www='$adres' // hmmm, ok? czy to mial byc adres zamieszkania? zainteresowania='$telefon' // ja sie tam telefonami nie interesuje ![]() to nic nie ma wsólnego teraz jest tak mienazwisko='$mienazwisko' // no to imie czy nazwisko? lat='$lat' // wiek == nazwisko? poza tym wiek != data urodzenia miejscowosc='$miejscowos' // miejscowosc == data urodzenia? www='$www' // hmmm, ok? czy to mial byc adres zamieszkania? zainteresowania='$zainteresowania' // ja sie tam telefonami nie interesuje i to samo jest echo $zapytanie UPDATE uz SET imienazwisko='', lat='', miejscowosc='', www='', zainteresowania='' WHERE id=Something is wrong in your syntax obok '' w linii 1 Ten post edytował kt1 1.03.2007, 11:39:28 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to jest jak ktoś jest zbyt leniwy, żeby inputy pozamieniać i chce cudzy kod modyfikować:P
po pierwsze zapytanie masz puste czyli zmienne nie dochodzą do tego miejsca (skąd bierzesz te zmienne $lat, $www? z posta? z geta?) - po drugie Twoje zapytanie kończy się bez spełnionego warunku WHERE, bo tam też nie masz czego do $idmodyf podstawić Ten post edytował Łukasz O. 1.03.2007, 11:52:46 -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Puste wartosci sa poprawne, blad ten dotyczy tylko id.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem już
![]() -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:38 |