![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.. To mój pierwszy post, w szkole zaczęło się PHP i zaczęły się problemy
![]() Otóż mam pytanie.. W jaki sposób (jeśli można to proszę o podanie kodu) zmienić ten licznik: http://www.xlo.pl/~grabowski.w/php/abc.php by po dojściu do liczby 5, zaczął się cofać z powrotem do 0. Coś w stylu 0,1,2,3,4,5,4,3,2,1,0,1,2,3,4,5,4... Bardzo proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw swój kod, wtedy łatwiej go zmodyfikować
można także napisac to w petli np for, a gdy iterator pętli dojdzie do 5, zacząć cofać o jeden. gdy znów osieagnie 1, wykonać poprzednia petle ![]() mam nadzieje ze nie zamieszalem strsznie ![]() probuj napewno pomożemy, nikt jednak nie będzie pisał za Ciebie pozdrawiam -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 28.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jeżeli jest to licznik, który nie jest opart na pliku a na prostej pętli, która wykonuje się od wartości 1 można zastosować poniższą idę: $wartosc=1; for ($x=1; $x<11; $x++) { if ($x<6) {$wartosc+=1; if($x=10; $x=1;} else {$wartosc-=1;} += (inkrementacja) -= (dekrementacje) Ten post edytował webJ@cob 28.02.2007, 19:55:16 -------------------- Sprawdź kiedy marzenia stają się inspiracją.
e-Zarządzania firmą | e-Biznes | Strony.Serwisy.Portale Internetowe www.webarts.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<html>
<head> <title>wpk</title> </head> <body> kekeke. </body> <?php if ($x<5) $x++; else $x=0; echo("<A HREF='abc.php?x=$x'>$x</A>"); ?> Oto i kod.. Chodzi mi o zmodyfikowanie a nie napisanie od nowa :wink: Ten post edytował Grabar 28.02.2007, 20:30:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:21 |