![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Problem w odczytaniu pliku pdf zapisanego wczesniej w bazie mysql w kolmnie typu blob. mianowicie skrypt zamieszczony ponizej dziala ale tylko dla jpg...tzn odczytuje jpg z bazy w oknie przegladarki bez problemu.... natomiast plik PDF przegladarka IE odczytuje w ten sposob.... %PDF-1.1 1 0 obj << /Creator (TWZTYWdlbVBkZg) /CreationDate (D:20060830134301) /Producer (MFF v1.04i ) ogolnie kszaczki ......itd.Wiem ze problem dotyczy nagłówków. Jak odczytac poprawnie pdf najlepiej zeby przegladarka zapytała o program do otwarica. dzieki Ps tylko prosze nie odpisac..... tak to problem z nagłowkami ![]()
-------------------- używamy BBCode do php ~Cienki1980 Ten post edytował Cienki1980 28.02.2007, 18:54:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście pdf'a zapisał bym do jakiegoś katalogu (np ../pdf) a w bazie trzymał bym jedynie link do danego pliku (pdf'a). Zresztą z jpg zrobił bym tak samo.
Co do otwarcia pliku wystarczy chyba sam download a przeglądarka sama znajdzie program do otwierania pdf'a. To załatwia także problem jeżeli ktoś nie ma programu do pdf'a. Przeglądarki z tych co znam (FF, IE) nie mają wbudowanej obsługi plików pdf. Więc jeżeli ktoś nie ma programu do obsługi pdf'a to może sobie taki plik zapisać i później go odczytać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie mam ten sam problem nie wiem jak wczytać PDF z bazy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W poście arecki masz odpowiedź. Zapoznałeś się z nią chociaż? Jeśli tak to jakie masz teraz problemy/błędy?? Czy naprawdę cieżko to od razu napisać, trzeba o wszystko dopytywać?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem mam, że chyba za cienki jestem, żeby zrozumieć to co jest tam w komentarzach.
|
|
|
-antylen- |
![]()
|
Goście ![]() |
A cu tu kurka rozumieć? Kod z manuala:
Co tu jest do rozumienia? Lenia masz i tyle. |
|
|
![]() ![]() |