![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2003 Skąd: Zelów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam na stronie głównej link <A HREF="......./index.php?go=1">Księga Gości</A> do Księgi Gości, która otwiera mi się w środkowej tabeli strony <? if(!isset($go)){ include("news.htm"); } else if($go==1){ include("ksiega.php"); ?> strona odświeża się i pojawia sie księga. Ale kiedy dodaje nowy wpis formularz otwiera mi się w nowym oknie, jak zaadresowac link aby otwierał się w tym samym miejscu co księga czyli środkowej tabeli. To link w pliku ksiega.php: <a href=$page_name?action=new>dodaj wpis</a> $page_name przekierowuje do osobnego pliku .php z zawartością: <? include "ksiega.php"; ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <A HREF="strona.php?go=1">Ksiega gosci</A>
<A HREF="strona.php?go=2">Formularz</A> W tabeli wpisujesz: [php:1:65580be82f]<?php switch($_GET['go']){ case 1: include("ksiega.php"); break; case 2: include("formularz.php"); break; default: include("newsy.php"); break; } ?>[/php:1:65580be82f] Jesli Cie dobrze zrozumialem... BTW.Uzywaj BBCode'u -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2003 Skąd: Zelów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okey........ a w przypadku kiedy formularz jest w tym samym pliku ksiega.php? i właśnie w tym pliku jest odwołanie do formularza znajdującego się w kodzie poniżej (action=new)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Okey........ a w przypadku kiedy formularz jest w tym samym pliku ksiega.php? i właśnie w tym pliku jest odwołanie do formularza znajdującego się w kodzie poniżej (action=new)
[php:1:21a28b5c18]<?php switch($_GET['go']){ case 1: include("ksiega.php"); break; case 2: $action="new"; include("ksiega.php"); break; default: include("newsy.php"); break; } ?>[/php:1:21a28b5c18] Dalej nie wiem czy Cie dobrze rozumiem :wink: . Link daj strona.php?go=2 zamiast ksiega.php?action=new. Powinno dzialac. -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() O to właśnie mi chodziło. -------------------- Nigdy nie stosuję się do godzin; godziny są zrobione dla człowieka, a nie człowiek dla godzin. Francois Rabelais
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:31 |