![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ten skrypt jest bezpieczny
![]() ![]()
Ten post edytował Snap 28.02.2007, 16:09:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugestie:
1. Manual (http://pl.php.net/manual/pl/language.variables.php): Cytat Poprawna nazwa zmiennej zaczyna się od litery lub znaku podkreślenia "_", 2. Do algorytmu md5(), dodałbym jeszcze jakieś "ziarno", np.:
3. Proponuję "oczyszczać" wszystkie zmienne otrzymane od użytkownika, np. funkcją htmlentities" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. 4. Przy sprawdzeniu istnienia rekordu, skorzystałbym z funkcji mysql_num_rows" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za ziarenko
![]() ![]() ![]() Jeszcze mam problem z aliasem :/ Nie wiem jak zrobić żeby adres KOTEK.domena.pl == domena.pl/index.php?nazwa=KOTEK, "Wildcard" mam włączony. Ten post edytował strife 1.03.2007, 01:49:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale przede wszystkim zapoznaj się z tym: Temat: SQL Injection Insertion
oraz: get_magic_quotes_gpc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual addslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual mysql_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual mysql_real_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Mam pytanie, gdzie tu jest błąd
![]()
Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2007 Skąd: Turośń Dolna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołaj mysql_error() i zobacz co zwróci.
![]() -------------------- Ekipy budowlane- firmy budowlane, budowa, remont, malowanie, tapetowanie, terakota, glazura
|
|
|
![]()
|
|
Nic nie wywala cos w skrypcie jest nie tak
P.S.
Działa Ten post edytował Snap 28.02.2007, 18:21:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:00 |