![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam dane funkcje:
- czy_napewno() - zawierająca formularz - usun_dana_1() - jedna z wielu funkcji usuwająca jakieś dane_1 - usun_dana_2() - jedna z wielu funkcji usuwająca jakieś dane_2 Zakładam, że te funkcje znajdują się w pliku np. functions.php:
W jaki sposób należy przesyłać dane z formularza zawartego w funkcji czy_napewno() aby móc je przeczytać w funkcji usun_dana_1 lub usun dana_2 itd. w zależności od tego co wcześniej wybraliśmy do usunięcia ? Zakładam że funcji usuwających jest więcej niż dwie. A może ma ktoś jakiś inny pomysł jak wykonać takie takie upewnienie się "czy na pewno użytkownik wie co robi" ? :roll2: Prosto ujmując chodzi mi o to aby stworzyć funkcję czy_napewno() która zwróci 'TAK' lub 'NIE' w zależności od tego co użytkownik wybrał. Ten post edytował peksiarz 28.02.2007, 13:12:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
tak dlugo pisales ten post a wystarczylo zapuscic google i wpisac "formularz php" i co i masz odpowiedz ![]() ps 2-gi web na liscie ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
przeglądałem link który mi podałeś ~kriqs ale nie znalazłem odpowiedzi.
Ogólnie mówiąc to chodzi mi o to żeby wywołać funkcje:
do $x zapisywała się odpowiedz wybrana przez użytkownika i co najważniejsze, aby funkcja czy_napewno() była "wszechstronna". W przykłądzie jest formularz, który wysyła wyniki do konkretnego pliku:
można oczywiście action='...' wpisać zmienną dla nazwy pliku lecz to mi niewiele da bo wtedy plik będzie czytany od początku ![]() Nie wiem, może jestem ślepy ale nie trafiłem jeszcze na odpowiedz ![]() Ten post edytował peksiarz 28.02.2007, 17:57:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:23 |