![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka.Mam taki system dodawania filmików itd... i to jest plik (display.php) w którym wyswietla się filmik z określonym ID, komentarze oraz system oceniania! Wszystko jest OK tylko z tym systemem oceniania...
Oto plik display.php do ściągnięcia jako plik tekstowy, ponieważ całość kodu się tu nie zmieściła! Kod http://s003.wyslijto.pl/?file_id=05605872689844479844 To są zapytania do bazy mysql:
Problem jest w tym że jak chce zagłosować na filmik numer 1 na ocenę 5 to normalnie dodaje! Jednak gdy chce dodać ocene w innym filmiku (z innym ID) to mi wywala, że już oceniałem i że była to ocena 5/5! I taka sytuacja się powtarza z każdym kolejnym filmikiem! Co trzeba zrobić żeby normalnie wszystko działało! Z góry dzięki za pomoc! Ten post edytował mis-pas 2.03.2007, 11:39:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysle ze klopot jest tutaj:
Szukasz oceny dla uzytkownika, a jezeli ktos przed chwila zaglosowal to juz bedzie w tej bazie, dlatego musisz dodac warunek dla konkretnego filmu:
-------------------- -------------------------------------------
Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób przechowywanie w sesji zmiennej o wartości true lub false w zależności od oddawania głosów i przez inkrementacją licznika sprawdzaj czy już przypadkiem nie zagłosował. Z tym że jak wyłączy przeglądarkę i włączy ją na nowo to znowu może głosować. W związku z tym wrzuć do bazy że dany klient o danej godzinie głosował + jakiś czas po którym może głosować i przed głosowaniem sprawdzaj te wartości. Bo możesz również zrobić to przez cacho ale gość sobie skasuje ciacho i 'dupa zbita' kiler
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no super
![]() ![]() JEszcze raz z gory dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosuj sesje albo ciastko [cookies], czyli:
wybor nalezy do Cebie. a ja mam pytanie, co do ciastek, jak zrobic zeby te ciastka byly na dysku i nie tracily wartosci im zadanej, dodam ze mam zrobione tak
i jak jest przegaldarka otwarta to ciastko tez jest, ale jak zamkne i ponownie otwoze to juz nie maja wartosci i na nowo tworzy Ten post edytował jezoo 1.03.2007, 11:52:04 |
|
|
![]()
|
|
OK! Ale jak ten pierwszy kod wdrążyć w ten cały kod co mam
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:46 |