![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem emerytowanym nauczycielem muzyki i prowadzę serwis muzyczny, oparty na Joomla. Wykorzystuje w nim komponent com_docman do gromadzenia i publikowania różnych materiałów muzycznych np. plików midi lub z zapisem nutowym. ![]() Aby usprawnić procedurę aprobowania i publikowania każdego pliku wstawianego przez użytkowników korzystam ze specjalnie do tego przygotowanego komponentu. Dzięki niemu mam wgląd w tabelkę przedstawiającą aktualnie dodane nowe pliki i mogę w niej je zatwierdzać. Przynajmniej teoretycznie, ponieważ publikowanie nowych plików wymaga 2 operacji, najpierw aprobaty a następnie opublokowania. Te dwie operacje miały być "załatwione" jednym przyciskiem w tabeli: w kolumnie Status, przycisk Nie opubliko. ![]() Za tą operację odpowiada poniższy fragment kodu php.
Niestety nie działa, pokazując brak uprawnień. Nie mogąc liczyć na pomoc autora w/w skryptu i mimo kompletnej ignorancji w w/w temacie postanowiłem sam zmienić skrypt z kodem php zmieniając wygląd tabelki i zamiast jednego polecenia, robiąc 2 oddzielne dla aprobaty i dla publikacji. ![]() poniżej zmieniony kod.
Po takich zmianach mogę z poziomu tej tabeli akceptować i publikować każdy nowy plik klikając najpierw w akceptuj a następnie w publikuj. Moje pytanie dotyczy tego co poprawić, aby zadziałał ten pierwszy skrypt z jednym przyciskiem do zatwierdzania i publikowania dodanego pliku. ---------------------- Pozwoliłem sobie zmienić znacznik w temacie : ) --- ~strife Ten post edytował alex51 3.03.2007, 14:08:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:17 |