![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problemki, że w php jestem zielony i wystarczy mi żebyście tylko pokazali konkretna fukcje odpowiedzialna za to, żeby skrypcik jako zmienna pobierał URLe z pliku txt np: $url=pobieraniezplikutxt i chodzi o to, żeby te urle były pobierane pojedynczo, (w pliku będą wypisane jeden pod drugim) i jak skrypt wykona sie dla jednego urla, to żeby później pobierał drugiego urla i wykonywał sie znowu z nim jako zmienną ![]() Tak toche pogmatwałem ale myśle , że wiadomo o co chodzi ![]() Wystarczy, że mnei nakierujecie na jakeis konkretne polecenia w php, a mysle, że już sobie poradze dalej ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm
url rozdziel sobie w pliku znakami jakimiś np ';' i potem pobierasz zawartość txt i $tab = explode(';', $zawartosc_txt); i ci w wyleci tablica z url potem tylko for($i=0;$i<count($tab);$i++){ //wyświetlasz urle } Ten post edytował misiek172 26.02.2007, 17:11:11 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm url rozdziel sobie w pliku znakami jakimiś np ';' i potem pobierasz zawartość txt i $tab = explode(';', $zawartosc_txt); i ci w wyleci tablica z url potem tylko for($i=0;$i<count($tab);$i++){ //wyświetlasz urle } Napisał przecież, że ma URLe w pliku pisane jeden pod drugim. Wystarczy wykorzystać funkcję file() a następnie w pętli foreach robić z wpisami co tylko dusza zapragnie. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak.. juz troche powalczylem i doszlem do czegos takiego i to za bardzo niee dziala:
no i tutaj niby ten foreach ma pobierac z key.txt po jednej linijce i taka jedna linijka to będzie zmienna o nazwie $key.. tylko, że to nie działa? jakieś inne pomysły? EDIT: nie wiem czy po: foreach($listakeyow as $key) ma być ";" ale z i bez tego dziala tak samo.. Ten post edytował pablos150 26.02.2007, 19:51:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź jakie wartości zwraca Ci $key ( echo $key wewnątrz pętli ).
Sprawdź w manualu jak działa foreach() i próbuj dalej. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
uhh jzu sie normalnei poddaje, 150 sposobów, różne przestawianei nawiasów itp itd
wstawiam : foreach($zapytania as $key) tuż przed skryptem w ktorym ma wykorzystac $key i z tego pliku calego co sie pobralo file() do $zapytania, pobiera tylko ostatnia linijke ;/ a jak dam echo ($key) to wyswietla mi cala zawartosc pliku zdefiniowanego w $zapytania I o co chodzi>??< Ten post edytował pablos150 27.02.2007, 21:37:36 |
|
|
![]()
|
|
No chwila chwila ... wszystko działa dobrze.
Wewnątrz pętli wartość $key będzie się zmieniała i będzie zawierała kolejne linie z pliku. Poza pętlą będzie miała ostatnią wartość. Jeżeli chcesz gdzieś wykorzystać każdą wartość z pliku to musisz kod wykorzystujący te dane umieścić wewnątrz pętli. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:25 |