![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem zrobić aby do pola można było wprowadzać tylko cyfry i / (slash). Znalazłem kod: onkeypress="if(event.keyCode>57 || event.keyCode<48)return false" który dodaje do inputa, i on dopuszcza tylko cyfry więc działa jest ok, lecz gdy jeszcze dokładam do if event.keyCode!=191 && żeby można było slash jeszcze wciskać to lipa nie działa, wogóle to jest dziwne, dlatego że np jeśli zamienie onkeypress="if(event.keyCode>57 || event.keyCode<48)return false" na onkeypress="if(event.keyCode<57 || event.keyCode>48)return false" to powinno nie wprowadzać cyfr lecz tylko znaki a nie działa, działa tylko przy dopuszczaniu samych cyfr... czemu ? Pozdrawia i z góry dziekuje, Łukasz. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.asciitable.com/ + trochę logiki, wnioski wyciągnij sam.
Ten post edytował gekon 26.02.2007, 17:29:07 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal nie rozumiem, przecierz cyfra czy literka to jest rozrózniany jako ZNAK o danym ID... więc powinno chulać bez problemu :|
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wpisywać cyfry i / ( chociaż nawet nie wiem dlaczego bo założenie miałem, że tylko cyfry będzie można wpisywać ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:13 |