![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
przegladalem forum w poszukiwaniu rozwiazania mojego problemu ale nie znalazlem tego co mnie interesuje Mianowicie Czy w phpMyAdmin mozna ustawiac triggery? Jesli tak jak to sie robi? Jesli nie to czy wogole w mySQL mozna stosowac triggery? Mam projekt to wykonania i chcialem to zrobic w php i mySQL Baba sie uparal ze musza byc stosowane triggery mimo ze moglbym sobie sprawdzic te dane spokojnie z poziomu skyptu php Prosze o szybka pomoc bo do konca tego tygodnia musze babie oddac zalozenia projektowe Z gory dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL w wersji >= 5 wspiera triggery. phpMyAdmin nie (tzn można je wklepać, te prostsze, w konsoli phpMyAdmina, ale to nie jest 'wspieranie'). Ja wrzucam je ręcznie z konsoli...
-------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat phpMyAdmin nie (tzn można je wklepać, te prostsze, w konsoli phpMyAdmina, ale to nie jest 'wspieranie'). Mowisz odelimiter? Trzeba dokumentacje przeczytac -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wspieranie, to nie tylko możliwość wklepania kilku linijek - to samo mogę zrobić w konsoli, z takim samym "wsparciem". Wspieranie, to choćby to co udostępnia phpMyAdmin dla budowy tabelek - wizualnie pokazuje ile i jakie pola w tabelce etc. Coś podobnego można by było zrobić dla triggerów i procedur składowanych. Ale nie ma.
-------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko pytanie co? Pokazywanie ciala funkcji, triggere? widok rozumiem pokazywanie wyniku ale co w przypadku funkcji czy triggera chcialbys zobaczyc?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Możliwość łatwego obejrzenia triggerów dla danej tabeli/bazy danych, łatwej ich edycji (wybór rodzaju triggera, opcji).
Dla procedur/funkcji możliwość łatwiejszego budowania ich - wybór tabel, i mnóstwo innych opcji, jakie masz przy tworzeniu tabel, przy zarządzaniu indeksami, przy tworzeniu i zarządzaniu userami... Naprawdę, jest co dodać, żeby można było mówić o _wspieraniu_ tworzenia triggerów i procedur/funkcji w mysql przez phpmyadmina. -------------------- urzenia.net
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:45 |