![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm to poważne wyzwanie ... ok zaczynam nie wiem czy ktoś mi pomoże ale spróbuje ...
mam 3 tabel tabela 1 o nazwie "game" jest to tabela w której przechowuje realne zakłady Game Stawka1 : stawka2 : stawka3 : wynik : id ............................................................. 1.............:... 2........:... 3....... :1........: auto_increment =1 w tym przypadku ............................................................ Jest to tabela w której przechowuje zakłady wpisany wynik 1 = stawka1 gdy by był wynik 2 =stawka2 gdyby było wynik 3 =stawka3 Tabela 2 to zakłady składane przez użytkownika o nazwie user_name zyzio nr_zakładu : obst_wynik ................................... 1...............: 1 : ................................... Tabela user_info dane gracza user_info imie gracza:user_casch : obstawiana_kasa ............................................................. zyzio........:68 zł............: 23 zł : ............................................................. gdy użytkownik chce sprawdzić zakład zapytanie pobiera dane z tabeli zyzio wszystkie zakłady i porównuje je z tabelą game czyli nr_zakładu= id a tyakże obst_wynik = wynik Ok działa ale teraz chciałby jeżeli obst_wynik= wynikowi czyli użytkownik wygrał złożył dobry zakład user casch zwiekszyło sie czyli user_casch= obstawiana_kasa*(stawka1) w tym przypadku który podałem. Niewiem czy dobrze wytłumaczyłem obstawiam zakład czyli obstawiam ze wynik będzie równy 1 Brawo wygrałem obstawiłem kase 23 zł teraz niewiem jak to zrobic bo jezeli zakład jest jeden to ok ale co zrobić jeżeli zakładów jest wiecej. Moze ktoś podsunie pomysł z góry dzięki
Dałem rady sam tylko ... niech ktoś powie czy nie zabardzo to skomplikowałem
Ten post edytował piotrek_ma_problem 27.02.2007, 20:14:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:04 |