![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Postanowiłem sprubować swoich sił w XHTML-CSS Zrobiłem pierwszy projekt. Mam pierwszy problem. Oto strona: http://rafolik.kom.pl/pc/ Chciał bym aby środek strony (białe tło) było rozciągnięte aż do dołu strony(stopki). Bez względu na wysokość bocznych kolumn. Kompletnie nie wiem jak to zrobić, Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
W CSS ustaw dla tego DIVa -> min-height: ??px; (tzn minimalna wysokosc)
Ale nie ustawiaj height wtedy. Bo chyba nie bedzie sie rozciagac w pionie jak bedzie duzo textu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale jeżeli to zrobię to będzie to wartość stała...
a ja chcę aby to się rozciągało automatycznie. w zależności od wysokości bloków żeby zawsze było dobrze ALE tymczasowo rozwiązuje to problem, DZIĘKI ![]() Ten post edytował rafolik 25.02.2007, 19:33:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Min-height wcale niczego nie rozwiązuje. Jeżeli posługujesz się angielskim to A List Apart wszystko wyjaśnia, jeżeli nie to powiem tylko, że trzeba głównemu kontenerowi dać tło o wysokości 1px aby powtarzało się w pionie.
Ten post edytował gekon 26.02.2007, 01:58:44 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
eh.... i to waszym zdaniem jest profesionalne budowanie stron ;/ - na DIV'ach
Od początku te DIV'y mi się nie widziały, no ale cóż... Dziękuje i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dorwij takiego pdf'a który się nazywa CSS Anthology - tam jest opisane jak budować strukturę strony na divach wraz z przykładami - rewelka. Też nie przepadałem za divami ale jak się załapie jak to robic to idzie ok.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wszystko byłoby świetnie, gdyby nie IE. A tak, to trzeba się trochę pomęczyć i ci, co zaczynają wolą tabelki...
Swoją drogą: http://riddle.jogger.pl/2007/03/07/rowne-k...ny-layoutu-css/ -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale czy o to chodzi ?
![]()
Ten post edytował Dandelion 5.04.2007, 22:57:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie, chodzi o wysokość, ale poszczególnych kolumn.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
zapewne o to zeby czerwone i żółte tło miało ta samą długość co zielone...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie o to chodziło :-) -------------------- Pozdrawiam wszystkich chcących pomóc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:23 |