![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W php jestem zupełnie zielony, ostatnio postanowiłem to zmienić i zakupiłem książke "PHP i MySQL Tworzenie stron www, Vademecum profesjonalisty". Niestety zatrzymałem się już na drugim rozdziale...W książce tej są pokazane przykłady, i własnie z jednym z nich mam problem. Otóż niewiem w jaki sposób sprawić by dane z formularza pomyślnie zapisały się do pliku...Po nacisnieciu ok w formularzu pokazuje mi się strona i komunikat :
Zamówienie Państwa nie może zostać przyjęte w tej chwili. Proszę spróbować pózniej. Podejrzewam że problem tkwi w ścieżce dostępu, w przykładzie jest to zapisane tak:
Ja mam zainstalowanego na dysku krasnala, a dokladna sciezka do tego pliku to u mnie: C:\usr\apache\httpd\html\rozdzial_02\zamowienia.txt Jak to zapisac zeby wszystko było ok? zeby to co wprowadze w formularzu zapisywało mi się w pliku zamowienia.txt? Oto cały kod tego przykładu:
Jezeli mozna to prosze o wytłumaczenie takze co to właściwie jest $DOCUMENT_ROOT. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niech zgadne czytasz to i nie weisz co oni do ciebie rozmawiaja? Jesli tak to wszystko pod kontrola. Wybaczcie moj osad poniewaz nie jestem orlem w php ale dlaczego wszyscy pisza ksiazki w taki sposob ze rozumiesz ja jak juz to umiesz?
A co do problemu popraw:
na:
Pozdrawiam -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki Lombi, bardzo mi pomogłeś. A może wiesz co dokładnie zastępuje ten $DOCUMENT_ROOT?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat co dokładnie zastępuje ten $DOCUMENT_ROOT? zrób
to sie dowiesz Ten post edytował Mary$ 25.02.2007, 00:14:24 -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:37 |