![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę o sprawdzenie poniższego CV (wszystko jest w nim zmyślone) w języku XML:
I proszę o napisanie - co mi daje napisanie czegoś takiego, bo nie bardzo widzę sensu stosowania xml, jak przeczytałem na jednej ze stron xml służy do tworzenia innych języków a dopiero te języki służą do budowania stron internetowych, więc jak napisałem takie cv to jak moge na jego podstawie zbudowac strone www ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co mamy sprawdzac? Skladnie? 100zl za godzine mojej pracy. Chyba ze otworzysz to w Operze i w sekunde dostaniesz wyniki sprawdzenia.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodziło mi o to co mi daje taki dokument w xml ? Co mi daje to co ja napisałem ? Chodzi o sens xml......
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
taki ze dowolne dane mozesz szybko i sprawnie przez DOM wyciagnac z poziomu php, js czy czego tam Ci sie zamarzy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aaa. No ja bym troche inaczej to zrobil:
podobnie z innymi znacznikami -- dzieki temu mozesz wstawiac dowolna ilosc <adresow> a <adres_N> wymaga definiowania N znacznikow (nieelastyczne).
Rozbilbym to na imie (imiona) i nazwisko. Po co te wszystlie 'tytul_X'? [xml]<doswiadczenie1>2008-2009 Praca w XYZ na stanowisku xyz</doswiadczenie1>[xml] Tez bym rozbil na date, firme, stanowisko, odpowiedzialnosc Umiejetnosci, hmm [xml]<umiejetnosci> <umiejetnosc typ="jezyk-obcy" poziom="4">angielski</a></umiejetnosc> <umiejetnosc typ="jezyk-programowania" poziom="5"> php</a></umiejetnosc> </umiejetnosci>[xml] albo <typ> i <poziom> zrobic jako tagi zamiast atrybutow Co daje XML? Jest to uniwersalny format przechowywania danych, niezalezny od zadnej aplikacji, jezyka programowania; z reszta na wikipedii to pewnie opisali. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 22:53 |