![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Postanowiłem przepisać trochę własną obsługę błędów. Niestety mam problem z jej wywołaniem. Napisałem funkcję na którą wskazuje set_error_handler() Ma ona taką postać:
Nie wiedzieć czemu ten kawałek generuję mi błąd, a dokładnie moment przypisania do zmiennej $error obiektu klasy która rozszerza Exceptions ( $error = new Error ... ) debug_backtrace() zwraca mi coś takiego [file] -> D:\WWW\orglee\class\error\error_handler.php [line] -> 4 [function] -> __construct [class] -> Error [object] -> Linia 4 to linia przypisania obiektu do zmiennej $error. Konstruktor klasy Error wygląda natomiast tak:
Macie może jakiś pomysł co ja skopałem tym razem ? edit> Oprócz tego że źle nazwałem metodę drukującą mi debug_backtrace(), ale to chyba nie jest przyczyną tego problemu tym bardziej że metoda tak nazwa istnieje w klasie. edit>> dobra chyba już rozumiem. On nie zgłasza błędu w linii 4 tylko zapisuje do protected::line i protected::file miejsce wywołania klasy Error. Mam rację czy tylko mi się wydaje że mam rację ? Ten post edytował orglee 23.02.2007, 10:30:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
niestety - masz rację.
Powstały wyjątek zapisuje sobie ścieżkę od momentu powstania swojego powstania, stąd też w takim rozwiązaniu wszystkie "błędy" będą wskazywać na tą funkcję. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:40 |