![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2005 Skąd: zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam okolo 6k rekordow. w okolo 5400 z nich musze wyzerowac jedno z pol. niestety posiadam tylko id tych rekordow, ktore sa ok czyli ktorym nie trzeba wyczyscic pola. jak ma wygladac takie zapytanie? bo chyba nie moze to byc 600 razy w zapytaniu: ..AND `user.id`!=4987 AND `user.id`!=4992... ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że znajomość samego ID nie wystarczy chyba że jest jakaś reguła występowania tych pól które musisz wyczyścić, np różnica tych id dla pól wynosi 5... czy coś w tym rodzaju, bo musisz chyba podać jakiś warunek wg którego będzie usuwać.... czy tam zerować
-------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli będą jakieś kłopoty z tak długim zapytaniem, to możesz rozbić tabelę $dobre_identyfikatory na 10 mniejszych i wykonać 10 zapytań Ten post edytował Kicok 23.02.2007, 10:18:20 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By powiedzmy na przyszlosc ten skrypt mogl byc uzyty drugi raz to te ID do wyzerowania wrzuc do pliku tekstowego(np. kolejne ID rozdzielone powiedzmy srednikiem). Odczytujesz i na biezaco zamieniasz w bazie. To tylko taki pomysl - nigdy nie operowalem na takich ilosciach danych i nie wiem jak z efektywnoscia takiego rozwiazania. Jesli ktos ma o tym pojecie to niech napisze (najlepiej na PM by nie smiecic).
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:04 |