![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w tekscie jeden raz <h1>aaa</h2>
chce to co jest miedzy znacznikami <h1> - przypisac sobie do zmiennej, ale: ponizej zrobilem wzor aby wyciagnac ze srodka tekst - ale jak go przypisac do zmiennej - bym nie mail tego co jest przed <h> za </h> i znacznikow <h> - chce sam tekst aaa
znalazlem funkcje Kod preg_match_all('#<h1>(.*?)</h1>#si', $wynik[1], $au); ale zwraca tekst ze znacznikami <h> ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest wiele sposobów wykonania tego programu hm... skryptu czy jak to tam nazwać Co programista to pewnie inny pomysł.... można użyć explode do rozdzielenie wg <h1> i </h1> wówczas będzie to zapewne druga pozycja tablicy zwróconej, można się bawić z strpos, stristr aby uzyskać to co potrzebujemy z twojego ciągu, i jest jeszcze substr... a co do wyrażeń regularnych hm... napisałbym coś ale jestem zbyt śpiący aby myśleć teraz logicznie nad odpowiednim wzorem wyrażenia że tak powiem
![]() -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem że można oto tak brutalnie
![]() ale myslalem ze mozna jakos wyrazenie reg. czy funkcje zminenic i od razu ladnie wyjdzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazlem funkcje Kod preg_match_all('#<h1>(.*?)</h1>#si', $wynik[1], $au); ale zwraca tekst ze znacznikami <h> ![]() Zwraca też bez znaczników, tylko musisz pobrać odpowiednie wyniki:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:31 |