![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uaktualniłem sobie xampa do 1.6.o - czyli jest tak PHP 5.2.1 MySQL 5.0.23
i jest problem z aplikacją - konkretnie z PDO - o ile pod PHP 5.1.6 nie było takich problemów tutaj się pojawiły wywołuje jakies zapytanie w sposób następujący:
a mimo to mam błąd SQLSTATE[HY000]: General error: 2014 Cannot execute queries while other unbuffered queries are active. Consider using PDOStatement::fetchAll(). Alternatively, if your code is only ever going to run against mysql, you may enable query buffering by setting the PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY attribute. wszędzie gdzie szukałem podpowiedzi widziałem rozwiązanie typu $stmt->closeCursor(); $stmt->null; lub $stmt=null; na końcu obsługi zapytania a pomimo tego gdy po tym wszystkim występuje kolejne zapytanie
to wywala mi błąd - nawet gdy - występuje takie coś $stmt = $db->prepare($sql, array(PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY => true)); to nic nie pomaga jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam niestety to samo i niestety nie mam zielonego pojęcia co i jak...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak by sie kursor nie zamykal. Wykonaj ilosc rekordow + 1 razy metode fetch to oprozni buffor, moze to pomoze. Ostatnio ten temat juz sie pojawil. http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=334936
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:29 |