![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik glosowanie.sql i musze wgrac go do bazy danych. Skrypt nie wgrywa go samodzielnie wiec trzeba to zrobic recznie. Jakieś porady? :wink:
-------------------- .......:::::::Italy:::::::.......
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wchodzisz do klienta i dajesz h potem ? a na koniec help i jak Ci się już wyświetli pomoc to ją czytasz i wgrywasz.
albo przez PMA |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko zapomniałem dodać, że muszę wgrać ten plik na bazę na serwerze wirtualnym...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Taka, że Ty siedzisz w php i mysql pewnie kilka lat i znasz to jak własną kieszeń a ktoś kto pierwszy raz słyszy niektóre pojęcia z tym sobie nie radzi i potrzebuje dokładniejszego wytłumaczenia...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tylko zapomniałem dodać, że muszę wgrać ten plik na bazę na serwerze wirtualnym...
A co to jest wg. Ciebie ,,serwer wirtualny''? Jak masz dostęp do shellowego klienta mysqla (tego standardowego) to piszesz w nim: Kod source glosowanie.sql
|
|
|
![]()
|
|
Według mnie znaczy to to, ze nie mam tego serweru mysql na swoim domowym kompie tylko na serwerze z plikami wykupionym od jakiejś firmy.
No to ja powiem tak: Tyle co ja uczyłem się php to nie wystaarczyło by nawet do poprawnej zmiany jakiegoś skryptu. A o mysql wiem tyle co o życiu na Marsie ![]() -------------------- .......:::::::Italy:::::::.......
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Według mnie znaczy to to, ze nie mam tego serweru mysql na swoim domowym kompie tylko na serwerze z plikami wykupionym od jakiejś firmy.
No to, to jest zwykły serwer, a cała jego ,,wirtualność'' polega na chyba na tym, że nie możesz go dotknąć. :wink: Cytat Mozecie mi wytłumaczyć to dokładniej?
Firma w której masz wykupione konto (Twój provider) musiała dać Ci jakieś możliwości dostępu do tego konta, a skoro nawet korzystasz tam z bazy to i do niej. Napisz w takim razie jakie masz te możliwości bo od tego zależy metoda. Możesz mieć praktycznie trzy możliwości: :arrow: dostęp shellowy do konta na jakimś uniksie :arrow: dostęp przez ftp do katalogu z plikami wchodzącymi w skład Twojej strony :arrow: jakaś aplikacja na WWW z autoryzacją do zarządzania swoim kontem, ew. do zarządzania samą bazą (np. phpMyAdmin) Napisz co jest u Ciebie to możemy dalej drążyć temat. |
|
|
![]()
|
|
to dajesz skrypt php fopen + mysql_query i gotowe. No może jeszcze podzielić na oddzielne queries ;. ( czyli jak już mówłem pma -> phpMyAdmin )
ps. mówisz jakbyś miał pretensje, a ja Ci próbuje przecież pomóc. |
|
|
![]()
|
|
Nie mam pretensji. Jesli tak to zabrzmiało to sorry.
A co do konta, to ja go nie wykupywalem (moj kumpel) i dostalem od Niego (od kumpla) hasla dla admina i dla usera do bazy mysql. To jedynie wiem. A co do dalszych poczynan w bazie mysql to nie mam zielonego pojecia (niestety). -------------------- .......:::::::Italy:::::::.......
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:27 |