![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sytuacja jest taka - do rejestru ładuję tablicę POST - i teraz chciałbym aby je stamtąd wyciągnąć jako tablicę
gdy wyświetlę sobie jak wygląda zmienna to na ekranie mam Zend_Filter_Input Object ( [_source:protected] => Array ( [parametr_1] => [parametr_2] => [dodaj] => Dodaj obiekt ) ) i teraz jak dobrać się do tej tablicy - bo sytuacja wygląda tak - można dodać do tablicy jakiś obiekt z parametrami, ale liczba parametrów i ich nazwa może być różna dla każdego z obiektów a zarówno w manualu jak i w przykładach jest ładnie opisane dobieranie się o tego przez nazwę - a jak nie znam nazwy - bo może być zestaw parametrów różny i nie wiem z czego składa się przesłany formularz a ja chcę wyciągnąć tablicę jak to zrobić ps - bo można trochę na około - tj sprawdzać jakie parametry są przypisane do obiektu a potem po tych parametrach - ale po co dodatkowy selekt skoro te wartości już są, ale trzeba by to jakoś wyciągnąć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm może za pomocą get_object_vars()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odpowiedź
ale chyba nie za bardzo zrobiłem tak $test=get_object_vars($post); var_dump($test);exit; a na ekranie mam array(0) { } to - wg mnie dłuższe - rozwiązanie wygląda tak - ono działa, więc jest OK - chodziło mi tylko o to czy da się to zrobić inaczej lepiej 1 - pobieram listę parametrów należących do tego obiektu (przez PDO - fetchAll) 2 - potem w pętli sprawdzam, czy dany parametr istnieje - jak dla mnie zmienna ma nazywać się parametr_(id) - to tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś w czasie wykonywania operacji dodał jakiś parametr dla danego obiektu lub coś takiego
z tym, że jest to trochę - chyba - naokoło - ale jak na razie innej metody nie znam, jak się dostać do pól formularza, gdy nie zna się nazw pól i ich liczby |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:31 |