![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dość zabawną lecz denerwującą sytuacje, zrobiłem instancje do klasy Model która teoretycznie działa, poniewać gdy w kontrolerze ustawie
program zwraca odpowiedni wynik (w tym wypadku przenosi za pomoca header() do innej lokalizacji). Problem pojawia sie jednak kilka linii dalej... także w kontrolerze przy wywoływaniu funkcji
zwraca błąd:
jednak wywołanie tej metody bezpośrednio za pomocą
działa bez zarzutu. Cóż wiec może być przyczyna takiego jak dla mnie dziwnego zachowania. -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz pokazać więcej kodu? Miejsce tworzenia obiektu i cały kawałek pomiędzy jednym a drugim wywołaniem.
Ja bym stawiał że: a) obiekt $this->model tworzysz w jakimś warunku, który zależnie od parametrów nie zawsze jest spełniony b) niszczysz ten obiekt gdzieś pomiędzy jednym a drugim wywołaniem pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instancja jest tworzona w konstruktorze klasy View
i wywoływana zawsze zaraz po rozpoczeciu kontruktora Controllera. wywoływanie klas:
zaś w rozpoczeciu Konrollera:
Ten post edytował Luke_Star 20.02.2007, 13:18:14 -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:42 |