![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem system logowania i przerobiłem go na ajax z wykorzystaniem biblioteki advAjax. Zacząłem się bawić i postanowiłem uatrakcyjnić sam proces oczekiwania na komunikat - czy udało się czy nie ![]() Dodałem sobie warstwę z gifem animowanym - że się ładuje ![]() Postanowiłem teraz dodać nową warstwę, która ma zakryć całą stronę, nad nią pojawia się gif... i jest ok w FF, jednak w IE i O nie pojawia się nowa warstwa. nową warstwę wyświetlam tak:
Zastanawiam się, czy w ogóle dobrze kombinuję z rozwiązaniem w ten sposób tego problemu czy robi się to inaczej. Tego typu efekty widziałem w galeriach zdjęć opartych na ajaxie, kiedy fotka się pojawia w powiększeniu a obszar do okoła jest nieaktywny i zasłania stronę... Proszę o wskazówki jak to "ugryźć", czy to się robi właśnie na divach i może sknociłem style czy rozwiązuje się to w inny sposób. Pozdrawiam, Łukasz Ten post edytował kossa 20.02.2007, 00:30:15 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko to polecam bibliotekę 'Prototype Window' (http://prototype-window.xilinus.com/).
Znajdziesz w niej klasę Dialog, która pozwala na wyświetlanie ładnych alertów. Można oczywiście samemu, od nowa, ale jestem zdania, że to jest mało optymalne rozwiązanie (zwłaszcza pod względem czasu i często jakości). -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, poczytam
![]() Łukasz -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:28 |