![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak zrobic zapytanie zliczajace aktualna pozycje POLA w wynikach? Chodzi oto ze mam tabelke zalozmy z userami gdzie kazdy ma okreslona ilosc punktow, i chce zeby zapytanie zliczalo mi ktory z kolei jest user z okreslona iloscia punktow w stosunku do pozostalych.... pozdrawiam ---------------------- Poprawiłem literówkę w temacie. : ) --- ~strife Ten post edytował strife 19.02.2007, 18:31:57 -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze przesortuj to w bazie, wg punktow i pobierz numer klucza danej krotki
pozdrawiam -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez numery klucza sie nie zmieniaja O_O chocbym niewiem jak posortowal
-------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No popatrz, a jednak numer klucza sie zmienia, wszystko zalezy od tego co nazywasz kluczem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to chyba jest zle.... Chodzi o to zeby policzyl ile userow ma wiecej punktow od usera Bastek i na tej podstawie obliczyl aktualne miejsce w rankingu... pls help -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat $sql = "@klucz:=0; SELECT @klucz:=@klucz+1 from users ORDER BY wynik WHERE username='Bastek'"; Ja ci podalem zapytania mysql, nie moja wina ze ty oba zapytania chcesz jednym mysql_query wykonac. Mysql_query() wykonuje tylko jedno zapytanie naraz. Musisz to rozbic na dwa mysql_query() - kazde dla kazdego zapytania ps: pozatym nawet kopiowac nie umiesz. Moje zapytanie wygladalo inacze.... zjadles "set" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie dziala :| ![]() nie bardzo lapie jak to dziala... dlatego robie bledy Ten post edytował bastek8989 20.02.2007, 15:59:13 -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]()
|
|
Co wyswietla? ![]() pozatym moje zapytanie zwraca ci wszystkie rekordy, a ty pobierasz tylko pierwszy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie łatwiej ci będzie zrobić:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
strzal w 10
![]() pozdrawiam -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:02 |