![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam trzy takie table: Kod Tabela 'grupa_rol' [id] [nazwa_grupy] [opis_grupy] 1 strona Przeglądanie stron 2 logowanie Logowanie użytkowników Tabela 'role' [id] [nazwa_grupy] [nazwa_roli] [opis_roli] 1 strona strona_pokaz Wyświetlanie zawartości strony 2 strona strona_edytuj Edycja zawartości strony 3 logowanie logowanie_loguj Możliwość logowania użytkownika 4 strona strona_usun Usuwanie strony 5 logowanie logowanie_wyloguj Wylogowanie użytkownika Tabela 'grupa_rola' [id] [id_grupy] [id_roli] 1 1 1 2 1 3 3 1 5 Chciałbym teraz za pomocą jednego zapytania osiągnąć efekt listy jak poniżej: Przeglądanie stron [*] Wyświetlanie zawartości strony [ ] Edycja zawartości strony [ ] Usuwanie strony Logowanie użytkowników [*] Możliwość logowania użytkownika [*] Wylogowanie użytkownika Kwestią wyświetlania to sam już się zajmę. Pytanie teraz jak to wczytać jednym zapytaniem i załadować do pętli tak bym miał dostęp do pól: tabela['grupa_rol'] - opis grupy tabela['role'] - nazwa roli tabela['role'] - opis roli oraz informację czy do grupy o id 1 taka rola jest przypisana czy nie ( [*] / [ ] ) Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieje, ze to Ci zalatwi sprawe:
Nr grupy ktora Cie interesuje jest tutaj grupa_rola.id_grupy=1 Jako wynik bedziesz mial ladna tablice z dodatkowa kolumna przypisane, ktora pokazuje Ci czy dana akcja jest przypisana do grupy czy nie. Mam nadzieje ze zczytanie tego wyniku do tablicy asocjacyjnej nie bedzie juz dla Ciebie problemem, jak cos to pisz. Pozdro i powodzenia -------------------- -------------------------------------------
Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyznam, że nie widziałem jeszcze tak złożonego zapytania. Wszystko działa, dziękuję bardzo.
Pozdrawiam... Ten post edytował insenic 20.02.2007, 21:32:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:27 |