![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt uploadujący plik za pomocą ftp
Skrypt działał na localhoście pod windowsem lecz po opublikowaniu na unixowy serwer wywala mi następujące błędy Kod Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for C:\jakisplik in /usr/home/sfs/public_html/system/upload.php on line 31 Warning: md5_file(C:\jakisplik ) [function.md5-file]: failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/sfs/public_html/system/upload.php on line 42 Warning: ftp_put(C:\jakisplik ) [function.ftp-put]: failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/sfs/public_html/system/upload.php on line 51 w czym może być problem? z góry dziekuje za pomoc... -------------------- dodane BBCode ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może wkleiłbyś fragment kodu odpowiadający za tą część skryptu, to wtedy ci by ktoś pomógł.
Dziękuję, Babcia@Stefa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na innym forum także opisałem ten problem (włącznie z kodem) lecz nikt nie potrafi podać odpowiedzi..
1. sorki za komentarze - klient chciał miec opisane krok po kroku 2. $_POST['file'] to dane przekazane z textboxa do którego za pomocą JS są wstawiane wartości z <input type=file> (jest to zabieg celowy, gdybym poprostu użył wybierałki file musiałbym operować na $_FILE zaś przy tego typu operacjach ogranicza mnie wielkość przesyłanego w nagłówkach pliku (w próbach bodajże do 5 czy 8 MB to wychodziło). Jeśli ktoś zna sposób jak uploadować duże pliki przy pomocy ftp - to rozwiązałoby również problem 3. podkreśle, że całość kodu działa na windowsowym krasnalu zas po opublikowaniu nie. Nie jest to spowodowane ograniczeniami konfiguracji apacha etc. 4. z moich spostrzeżeń wynika jakoby skrypt próbował się doszukać ścieżki do pliku w folderze, w którym skrypt się znajduje (zamist z dysku użytkownika). Z góry dziekuje za pomoc bo mam to "na wczoraj" do oddania a dopiero po publikacji wyszedł ten błąd :? Ten post edytował centurion 20.02.2007, 17:00:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:28 |