![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie czy da sie w Zend::View ustawić szablon główny, a dopiero potem w nim wczytywać te podszablony z treścią strony ? Przystosowałem do tego OPT ale niechce ze mną współpracować przy tworzeniu kodu php, brakuje też dostępu do helperów Zendowskich więc raczej pozostane przy Zend::View. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze nie jestem pewien czy rozróżniasz pojęcia widok i szablon, bo to nie jest to samo. Co do twojego pytania to tak, można to zrobić, ZF - ma to do siebie, że mało rzeczy jest narzuconych i jest bardzo elastyczny (z jednej strony to plus, z drugiej minus). Anie niekoniecznie trzeba modyfikować Zend_View. Ja u siebie rozwiązałem pisząć swoją własną klasą dziedziczącą po Zend_Controller_Action. Tak wogóle to jest artykuł na ten temat, pogooglaj.
-------------------- DzbanyIT blog programisty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Przeniesiono:
PHP->Gotowe rozwiązania->Frameworki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:15 |