![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka!
Próbuje napisać funkcję która pozwoliłaby akceptować login który zawiera: - na początku mini jedną literę - następnie może lecz nie musi zawierać dowolną ilość cyfr - po mini pierwszej literze może lecz nie musi zawierać jeden myślnik - następnie może lecz nie musi zawierać dowolną ilość cyfr - kończyć się na mini jednej literze - cała fraza może składać sie z mini 2 znaków (jeden na początku i drugi na końcu), a maksymalnie 20 znaków i wyłącznie z małych liter. np: Cytat b-s bsb4464-bsb g44-00a Próbowałem coś w stylu:
ale nic mi z tego nie wychodzi ![]() Z góry dziękuje wszystkim za pomoc. Ten post edytował kaszanka 17.02.2007, 19:46:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to czy zawiera mniej niż 21 znaków, czy nie sprawdzaj sobie przez strlen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:40 |