![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ktos na forum stworzyl mi taki skrypt
[php:1:cf16fefc14]<?php $plik_tablica="engine/dane/sklep.txt"; $tablica=@file($plik_tablica); foreach ( $tablica as $k => $v ){ if (strpos($v, $szukaj) !== false){ $z[] = "Znaleziono w kluczu: ".$k." i badanym ciagu: ".$v; } } echo ("Znalezione:<br />"); echo ( implode( "<br />", $z ) ); echo ( "<hr>" ); ?>[/php:1:cf16fefc14] prosil bym o przerobienie tak by wynik był wyświetlany w postaci np. dane1 i dane4 tablica wyglada tak: Dane1|dane2|dane3|dane4|dane5| itd.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:ef90162a8e]<?php
$plik_tablica="engine/dane/sklep.txt"; $tablica=@file($plik_tablica); foreach ( $tablica as $k => $v ){ if (strpos($v, $szukaj) !== false){ $t = explode('|', $v); $z[] = $t[0] . " i " $t[3] . "n"; } } echo ("Znalezione:<br />"); echo ( implode( "<br />", $z ) ); echo ( "<hr>" ); ?>[/php:1:ef90162a8e] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydawalo by sie ze bedzie dzialal a tu nagle mam bladzik o tresci
Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in engineszukaj.php on line 7 i nie wiem co z tym zrobic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wydawalo by sie ze bedzie dzialal a tu nagle mam bladzik o tresci
Kropkę mi zjadło :wink: Miało być tak: [php:1:177b1a3654]<?php $z[] = $t[0] . " i " . $t[3] . "n"; ?>[/php:1:177b1a3654] |
|
|
![]()
|
|
ok, działa !!
![]() wielkie dzieki :!: :!: ![]() |
|
|
![]()
|
|
jednak nie koniec wzmagań
chodzi mi o usuniecie zbendych spacji z tablicy jak to uczynic ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat chodzi mi o usuniecie zbendych spacji z tablicy jak to uczynic
![]() Ale skąd z tablicy? Zobacz sobie funkcje trim. |
|
|
![]()
|
|
witam ponownie.
z tym uwuwaniem spacji juz sobie poradzilem, dzieki za zainteresowanie mam za to kolejną prozbe/pytanie czy i jak mozna do tego skryptu dodac mala modyfikacje polegajaca na wyswieltaniu ilosci znalezioncyh wynikow oraz komunikacie ktory ukazuje sie w momecie gdy nic nie znaleziono |
|
|
![]()
|
|
Cytat czy i jak mozna do tego skryptu dodac mala modyfikacje polegajaca na wyswieltaniu ilosci znalezioncyh wynikow oraz komunikacie ktory ukazuje sie w momecie gdy nic nie znaleziono
[php:1:41211cc93c]<?php $n = count($z); if ($n > 0) { echo ("Znaleziono $n elementów:<br />"); echo ( implode( "<br />", $z ) ); echo ( "<hr>" ); } else echo ("Nic nie znaleziono <br />"); ?>[/php:1:41211cc93c] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:17 |