![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam nastepujacy problem, stworzyłem system komentarzy ( bardzo prosty ![]() I teraz jest problem , dla mnie.. W jaki sposób przekazać nazwe uzytkownika i avantar z sesji Jaki trzeba napisać warunek , by niezalogowany user, dodajac komentarz wyszło ze to dodaje gość. Prosze o jakiś przykład... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy od systemu logowania jaki masz.
U mnie wygladałoby to tak:
Oczywiscie trzeba miec odpowiednia klase protect ![]() Polecam adminpro_class.php do znalezienia w necie. Po odpowiednich modyfikacjach potrafi bardzo ładnie działać Jest dobrze udokumentowana i w zrozumiały sposób działa. Ten post edytował Wujashek 17.02.2007, 11:20:56 -------------------- Szukam programistów PHP/Symfony
warsztat: PHP5, MySQL, Eclipse, Apache, Symfony, Trac, SVN michalwujas.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie można bez klasy.....
ja mam najprostszy system logowania napisany..... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze można nieobiektowo pisać. Tyle, że jak widzisz po moim kodzie i jak wiem z doświadczenia znacznie łatwiej korzystać z obiektowego podejścia do takich zagadnień - użytkownik, akcje, kontrola.
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz poświęcić trochę czasu na początek żeby potem było łatwiej. -------------------- Szukam programistów PHP/Symfony
|
|
![]()
|
|
zgadza sie masz racje.....
ale nigdy nic na obiektach nie napisałem i nie wiem jak to ugryść..... znalazłem tą klase podaną przez ciebie, ma naprawde duże mozliwości ale co dalej.... domyslam sie ze na poczatek baza danych, a później ![]() nie mam pojęcia jak to zainkludować ![]() i jeszcze jedno , czy bez problemu mozna tą klase połaczyc z systemem newsów, systemem komentarzy itp Ten post edytował pioch 17.02.2007, 11:46:56 |
|
|
![]()
|
|
Musisz ściągnąć wszystkie potrzebne pliki ( google się kłaniają ).
Wyedytować plik z konfiguracją. ( dostęp do bazy, komunikaty etc... ) Uruchomić skrypt z instalacją bazy. Masz gotowy panel zarządzania użytkownikami. Co do używania to zobacz po prostu pliki demo, jak działają, co includują ... W razie problemów pisz w tym wątku. Odpiszę w miarę wolnego czasu -------------------- Szukam programistów PHP/Symfony
|
|
![]()
|
|
Wujashek dzieki za rade, napewno skorzystam z tej klasy... ale przyjdzie na to czas
![]() Ale chciałbym to zrobic na tym co juz mam.... Więc tak : Aby sprawdzić czy uzytkownik jest zalogowany uzyje tego
System komentarzy mam banalny ![]() posiadam nastepujace pola w tabeli id, nr, login, kometarz, data, ip i teraz tak.... Jak napisać by zalogowany użytkownik pisząć kometarz, automatycznie pobierało jesgo login ( nazwe ), a gość pisząć kometarz ---> jako login wpisało gość. prosze o jakieś sugestie , przykład |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas udanego logowania do sesji zapisz ID użytkownika. A potem przy dodawaniu komentarzy:
Ten post edytował Kicok 17.02.2007, 19:17:37 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:18 |