![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ja mały skromny przedszkolaczek ściągnąłem skrypt z którym nie wiem co zrobić, aby poprawnie funkcjonował na mojej www. Proszę o informację jak należy wkleić ten skrypt, albo zmodyfikować żeby działał. Cytat Daily Counter 1.1 (20KB) Dość interesujący skrypt. Pokazuje liczbę wizyt na stronie i adresy IP osób, które ją odwiedziły. Ściągnąłem go stąd Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na gotowe rozwiązania.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Na poczatlku strony gdzie ma to działać dajesz
a potem tam gdzie ma sie pokazac liczba osob odwiedzajacych wstaw
wziete z pliku demo.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okey, czyli może moja strona wyglądać tak:
I to wystarczy, czy muszę również załądować pozostałe pliki? Pewnie dla wielu moje pytanie okaże się śmieszne, ale jestem zupełnie 'zielony' w tych sprawach za co z góry przepraszam. --------------- Poprawiłem BBcode --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
mozesz w srodku pominąć ?> <?php a zeby to działało to obok pliku z taka zawartoscia musza lezec te pliki z archiwum... oprocz demo.php
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem zgodnie z instrukcją i nie działa
![]() Oto link do strony Ten post edytował comin 17.02.2007, 09:37:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...
Strona musi mieć rozszerzenie .php jak i również musi być uruchomiona na serwerze który ma zainstalowane PHP. |
|
|
![]()
|
|
A jest możliwość zamiany .html na .php?
Jeżeli tak to w jaki sposób? Serwer na którym umieściłem stronę ma obsługę .php więc pewnie przyczyna leży przy rozszerzeniu .html |
|
|
![]()
|
|
na przyklad klikajac na nazwe i wciskajac f2? zakłądając ze amsz opcje pokazywania rozszerzeń znanych plikow wlaczona
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem wszystko jak należy i nadal słabizna
![]() Jedyna zmiana to, że wyświetla się teraz liczba 11 po wejściu na stronę... Strona z przykładem Ten post edytował comin 18.02.2007, 19:45:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem wszystko jak należy i nadal słabizna ![]() Jedyna zmiana to, że wyświetla się teraz liczba 11 po wejściu na stronę... Strona z przykładem No to chyba znaczy, że odwiedziło stronę 11, a właściwie w tej chwil już 44 osoby. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
No to teraz zupełnie nic nie rozumiem...
Miało wyświetlać IP i inne, a wychodzi na to że jest to licznik odwiedzin ![]() Ale jak dziwnie! Miałem 73, zmieniłem ip i wszedłem jeszcze raz to wskoczyło na 84, po ponownej zmianie wskoczyło na 95.. Zapewne teraz jak ktoś wejdzie będzie 106, 117, 128 itd... O co tu chodzi? A może czegoś jeszcze nie zrobiłem? Ten post edytował comin 19.02.2007, 13:07:41 |
|
|
![]()
|
|
on jest od liczenia ile było odwiedzin, a liczby tak skaczą bo tak czesto wchodzą na strone widocznie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to efekt zupełnie inny od zamierzonego
![]() Chciałem aby odwiedzający zostawiał ślad na stronie w postaci wpisu swojego Ip itd. a jedyne co zostawia to podbicie licznika.... Czy może mi ktoś pomóc w utworzeniu lub zdobyciu takiego skryptu, który wyświetlałby dane odwiedzającego witrynę? Pół królestwa i córkę za żonę dla tego co mi pomoże ![]() |
|
|
![]()
|
|
dawno temu to pisałem jak uczyłem sie php wiec moze piekne nie jest ale działało przy oakzji jest to oparte o mysql.
Szybka instrukcja: 1. Wgrywasz plik odwiedziny.sql np. przez phpmyadmina 2. W pliku mysql.php ustawiasz dane do bazy i login i hasł oadmina jak chcesz ![]() 3. Wrzucasz na serwer i się cieszysz ![]() Skrypt loguje ilość odwiedzin dla każdego ip, ip, hosta oraz date ostatniej wizyty. A tu link http://www.sendspace.com/file/5ocol1 |
|
|
![]()
|
|
Ściągnąłem skrypt 'odwiedziny'
Wrzuciłem wszystko na serwer ale nie bardzo chce działać Cytat Nie można połączyć się z bazą danych Strona ze skryptem Cytat 1. Wgrywasz plik odwiedziny.sql np. przez phpmyadmina Ściągnąłem phpMyAdmina ale nie za bardzo wiem jak go odpalić ![]() W folderze jest pełno plików .php i nic po za tym... Czy może to również trzeba skopiować na serwer? Już tyle czasu raczkuje że tracę nadzieję na wstanie na równe nogi ![]() |
|
|
![]()
|
|
http://home.pl/pomoc/1520 to Ci sie moze przydać odnośnie plików sql... wiesz co to w ogóle baza danych i masz taką na serwerze?
|
|
|
![]()
|
|
Baza danych -owszem
Na serwerze nie mam żadnej bazy danych Po za tym jak odpalić ten program żeby móc edytować bazę danych? |
|
|
![]()
|
|
jak na serwerze nie masz takowej bazy to niestety nie skorzystasz z mojego skryptu... a przerabiac na pliki tekstowe nie mam czasu i serca
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok
Już mam :-) Jestem włąśnie na phpMyAdmin powoli zaczynam łapać o co tu chodzi ![]() Właśnie wgrywam plik 'odwiedziny.sql' proszę jeszcze tylko o wyjaśnienie Cytat 2. W pliku mysql.php ustawiasz dane do bazy i login i hasł oadmina jak chcesz Przepraszam za zapewne łatwe pytania, ale dla mnie jest to ciemna magia która zaczyna się podobać ![]() ![]() Ten post edytował comin 20.02.2007, 20:18:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 18:46 |