![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje do swojej aplikacji dodać najprostsze rozwijane menu...
Potrzebuje, żeby menu pokazywalo sie po najechaniu na jakiś obiekt i chowalo sie po zjechaniu... Wszystkie te skrypty są bardzo duże... po kilknanaście KB... zalezy mi, żeby ten skrypt był jak najmiejszy... W jaki sposób można przygotować coś takiego? Prosze o pomoc... Ten post edytował kukix 16.02.2007, 16:10:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod IE widze, że trzeba troche bardziej pokombinowac... Dzieki za odpowiedź...
wszystko jest elegancko, tylko, że jezeli dobrze zrozumiałem, to do strony trzeba dołączać plik o wielkości 5 KB.. czyli tyle ile ma przeciętny skrypt... Może jakiś inny pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wszystko jest elegancko, tylko, że jezeli dobrze zrozumiałem, to do strony trzeba dołączać plik o wielkości 5 KB.. czyli tyle ile ma przeciętny skrypt... 1. Tylko pod IE. 2. IE cachuje sobie ten plik tak wiec sciaga sie tylko za pierwszym odpaleniem strony. Ja uzywam tego rozwiazania tu: www.thedegreecenter.com i dziala pieknie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak wolę czysty CSS od JavaScriptu. Ten plik trzeba aplikować tylko dla IE6, IE7 radzi sobie z tym.
@NoiseMac: pliki JS też są zapisywanie. Ten post edytował gekon 17.02.2007, 02:01:11 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
taka myśl mnie naszła, nie miałem okazji stestować, ale czy ul nie mozna by w <a /> objac? i wtedy hover działałby dla kazdej przegladarki? akurat nie mam IE6 wiec nie mam jak przetestować
![]() |
|
|
![]()
|
|
Element blokowy (ul) nie może być dzieckiem elementu liniowego (a).
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:54 |