![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam cos takiego: $smarty = Zend::registry('smarty'); $smarty->assign('tytul', 'Msze.pl'); $smarty->assign('content', WSTAW_INNY_SZABLON_SMARTY); $smarty->display('glowna.tpl'); w szablonie glowna.tpl mam zmienna $content i chce zeby zamiast niej byl wstawiony inny szablon (WSTAW_INNY_SZABLON_SMARTY), jak to moge zrobic ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj fetch .
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja poradzilem sobie z nieco okrojonym systemem skorek w taki sposob: zrobilem osobny plik php z szablonem, po czym zaincludowalem go do glownego, przy czym inicjalizacja szablonu wykonana tylko raz w glownym, reszta to tylko przypisanie roznych .tpl i wyswietlenie w kazdym osobnym pliku, ktory zaladujesz do glownego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fetch jest dobre, ale głównie dla plików zewnętrznych.
Jeśli chcesz wyświetlić szablon Smarty metodą fetch musisz podać pełną scieżkę pliku. Jeśli chcesz wrzucić inny template Smarty umieszczony w template_dir to najlepiej użyj {include}. {include file="$content'"} http://smarty.php.net/manual/en/language.f...ion.include.php Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:57 |