![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem remontowalem sobie lazienke o wymiarch
(2,5m wysokosc, szerokosc 2m, dlugosc 2m) w sklad remontu wchodzilo: wykafelkowanie scian i podlogi, polozenie paneli na sufit, zainstalowanie wanny, kompaktu, umywalki z szafka i lustrem, podlaczenie wody. brak wylewania podlogi i za robocizne pan zazyczyl sobie 2000zl czy to nie jest za duzo jak na taka mala lazienke?! dodam ze na poczatku powiedzial iz bierze 30zl/1m nic pozatym nie wycenial, najgorsze jest to ze nie widzielismy zadnych rchunkow dlatego dostal tylko 800zl czy cena 2000zl za robocizne przy tej lazience jest cena uczciwa?! -------------------- ciemność!? widze ciemność?! ciemność widzę!!!
Oficjalna strona programu Copy Handler Tani Hosting: DmkProject.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Samo kafelkowanie:
4 * (2,5m * 2m) + 2 * (2m + 2m) = 28m2 28m2 * 30 zł/m2 = 840 zł Czy była przebudowa wodociągu i kanalizacji? Instalacja wanny, kompaktu i umywalki + szafka (Chorzów) ok 250 zł czyli na razie mamy 1.100zł Jak dla mnie monter chce o jakies 700 zł za dużo. Zarządaj rachunku z wyszczegolnieniem usług i zawsze możesz iść do innej firmy po wycene. Oczywioście zakładam, ze nie jest to "fucha po znajomości". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem dlaczego chcesz rozpuszczac nastepnego montera
dzisiaj z wyksztalceniem zawodowym ( a pewnie pan wiekszego nie ma) mozna zarabiac 850-1500zl brutto , facet powinien to skonczyc w 2-5 dni wiec nie widze powodu by mu zaplacic wiecej niz 7-10zl za godzine. Ci ludzie przewaznie pracuja gdzies za 3-5zl za godzine a pozniej probuja sobie odbic na takich "fuchach". Ja raz takich przegonilem bo z remontu za 5000zl po tygodniu zrobili 15000zl i juz wiecej z nimi nie rozmawialem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dzisiaj z wyksztalceniem zawodowym ( a pewnie pan wiekszego nie ma) mozna zarabiac 850-1500zl brutto , facet powinien to skonczyc w 2-5 dni wiec nie widze powodu by mu zaplacic wiecej niz 7-10zl za godzine
Ciekawe podejście... Wyszktałcenie w tym przypadku nie odgrywa żadnej roli. Wszystko zależy od tego, jak dobrze został ten remont wykonany (będzie wykonany), czyli jak dobry z tego gościa jest rzemieślnik. Człowiekowi płaci się za pracę, a nie za wykształcenie i możesz wierzyć albo i nie, ale o dobrego rzemieślnika dzisiaj wcale nie jest łatwo, a napewno nie są oni tani. Reszte napisał scanner. -------------------- e-Złota Rybka
Life: lllllllllllllllllllllllll 27% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
praca jest wykonana dobrze ale drogo chce wziasc za robocizne o jakies wlasnie 700zl
zapomnialem napisac ze zrobil zabudowe rury pionowej (kanalizacyjnej) remont trwal 1 miesiac -------------------- ciemność!? widze ciemność?! ciemność widzę!!!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli tylko wykonal robote dobrze to wydal bym na niego kilka zlotych wiecej za godzine niz na przecietnego "fachowca". Ale co za duzo to nie zdrowo. Trzeb znalezc zloty srodek
![]() Swoja droga wiem z doswiadczenia, ze jezeli zaplaci sie takiemu mniej niz tyle ile mozna bylo by wytargowac u niego (sic!) to na calej lini bedzie wykonane na odwal. Umnie po remoncie lazienki (nie pamietam ceny) trzeba bylo samem poprawiac fugi i laczniki ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Barnaba, jako że mamy do siebie jakies 20 kilometrów, to ceny powinny pasować:
Za moją łazienkę: - skuwanie tynków ze ścian do gołego muru - skuwanie sufitu do płyty - skucie podwyższenia podłogi na 1/3 powierzchni (ktoś se polożył cegły i obmurował) - wyciągniecie starych drzwi wraz z framugą - położeniue tynku - położenie nowej wylewki na podłodze - kafelkowanie ścian, podłogi i obudowy wanny - przeniesienie i montaż wanny - montaż umywalki - przebudowa ciągu wodnego i kanalizacyjnego - montaż kibelka - montaż nowej framugi .. ufff Zapłaciłem w sumie za robociznę 1.500 zł - remont trwał 3 tygodnie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
u mnie nie bylo wyciagania drzwi, wylewki na podloge
-------------------- ciemność!? widze ciemność?! ciemność widzę!!!
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miesiac?
u mnie kilka lat temu goscie w 2 wykafelkowali 2x wieksza lazienke w tydzien pracujeac 5h po swoich normalnych godzinach pracy. Wstawili tez wanne i kibelek. |
|
|
![]()
|
|
Cytat wykafelkowali (...) Wstawili tez wanne i kibelek. No jabyś miał takie łaienki jak my, gdzie się odwrócić nie idzie, bo tak ciasno, to też byś miał miesiąc.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:32 |