![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założeniem było stworzenie programu partnerskiego. Ja udostępniam komuś kod , który zamieszczony na stronie będzie wyświetlał mój banner. Jak ktoś kliknie i u mnie coś kupi to osoba , na której stronie banner się znajduje dostanie prowizję. Plan był taki , że przy rejestracji partner dostaje id i podaje adres gdzie umieści banner. W kodzie wyświetlającym banner jest zmienna id w linku na moją stronę. U mnie system sprawdza czy jak doszlo takie id to czy klient przyszedł z wpisanej przez partnera strony ( przez referera ) i jeśli tak i jeśli klient opłaci co trzeba partner dostaje prowizję. Niestety napisałem to i okazało się że nie ma refererów ( są puste serwer tego nie obsługuje i co robić:-((((((((((((9 ) Pozdrawiam i wielkie dzieki za każdą radę.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ( są puste serwer tego nie obsługuje i co robić:-((((((((((((9 )
Co znaczy, że serwer tego nie obsługuje? Zobacz czy $_SERVER['HTTP_REFRER'] też nie istnieje. Obstawiałbym bardziej, że to przeglądarka nie wysyła referera niż że to wina serwera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpaliłem kilka różnych szkapę, operę,mozillę itd i wszędzie to samo:-(((((
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sprawdź czy przez JavaScript możesz odczytać referera.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nigdy takiego skryptunie używałem.Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To masz włąsnie okazję. O ilę się nie myle to jest to document.referer.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
poniższy kod niestety nie dziąła
$referer= ?><script language="JavaScript" type="text/javascript">document.referrer</script> <?; |
|
|
![]()
|
|
1. Tak jak napisałem referer, a nie referrer.
2. Zobacz czy to działa [xml:1:09a6abbe44]<script language="JavaScript" type="text/javascript">document.write(document.referer)</script>[/xml:1:09a6abbe44] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Może tak?
Kod document.write ("&referer=" + escape(document.referer));
__ Spenalzo; damm... U'r fast... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety...:-((((
|
|
|
![]()
|
|
Cytat niestety...:-((((
Co niestety? Niestety nie wróżymy w dni parzyste. Cytat Spenalzo; damm... U'r fast...[/size]
Wiesz... jakbyś słuchał jak się robi dzielenie modulo w pascalu, to też byś tak pisał... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje mi undefined...to było to niestety:-) Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy wiesz, ale referer będzie ylko wtedy, jeżeli na stronę x.php wejdziesz ze strony y.php - jak wpiszesz adres to bedzię pusty referer.
Poza tym: www.google.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
OT:
Cytat Cytat Spenalzo; damm... U'r fast...[/size] Wiesz... jakbyś słuchał jak się robi dzielenie modulo w pascalu, to też byś tak pisał...![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a mogliubyście podsunąć jakiś alternatywny pomysł na rozwiązanie tego projektu bez użycia referera??
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Plan był taki , że przy rejestracji partner dostaje id Do którego można dopiąć jakiś hash, np: md5( ID i czegos jeszcze ) - i na tej piodstawie identyfikowac partnera. To wystarczy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no ale jak skopiuje ten banner i po4rozsyła na innych stronkach to co? zawsze przyjdzie to samo id i klucz do hasha i wszystko będzie się zgadzało.
|
|
|
![]()
|
|
To źle, że więcej wyświetleń?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no ja muszę płacić prowizję jakiejś osobie.Jeżeli on roześle banner po iluś tam stronach to każdy zakup idzie na jego konto. Osoba , dla której to robię nie chce aby zaistniała taka sytuacja.
|
|
|
![]()
|
|
Hmm no fakt.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:48 |