![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam otoz chcialbym napisac cos ala speedyshare.com , mam na to pare miesięcy wiec mysle ze sie uda jesli pomozecie
![]() otoz mam taki skrypcik uploadu
i tu jest kilka problemów, otoz gdy ktos wysle np. plik YO.EXE a potem ktoś znowu wysle plik o tej samej nazwie to plik sie nadpisze, wiec mysle sobie ze moze zrobic to na takiej zasadzie ze bedzie skrypt do losowej generacji liczby, i przy uploadzie pliku stworzy się np. folder 48379248729/YO.EXE dzieki czemu pliki nie będą się nadpisywać oraz beda zachowywaly swoja nazwe... następnie chcialbym zeby przy wysylaniu pliku wyswietlal sie losowy numer, ktos musial go wpisac i dopiero wtedy plik wysylalby się na server tak jak opisalem wyzej prosze o pomoc bo to wazne... sprawa jest taka ze kupuje 3 dyski po 500gb i zakladam internet 6MB(mam nadzieje ze to starczy na troche czasu) i bardzo potrzebuje taki skrypt lub poprostu pomozcie mi na pytania ktore zadalem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj to wstawić:
Tylko pozmieniaj nazwy zmiennych. @edit Do tworzenia folderów możesz użyć mkdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Dziękuję, Babcia@Stefa Ten post edytował Babcia@Stefa 14.02.2007, 06:57:54 -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę wysłać do mnie PW z poprawnym tematem wątku zgodnym z regulaminem forum ( Regulamin IV.2.b ) wtedy otworze wątek, do tego czasu topic zostaje zamknięty.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:31 |