![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem w necie i na forum także, lecz nadal błędu nie znalazłem. Chodzi i zwykłe wypisanie danych z bazy.
$query=mysql_query('SELECT * FROM oprojekt'); $result=mysql_query($query); while ($row=mysql_fetch_array($result)) { echo "$row['id']$row['gracz'],$row['plan'],$row['g'],$row['u'],$row['p'],$row['info'],$row['punkty']"; } Po wykonaniu tego kodu otrzymuje : Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' w linijce w ktorej nastepuje wypisanie tych elementow. Czy ktos niewie jak moge poradzić sobie z tym problemem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeczytaj dokladnie to:
http://www.php.net/manual/pl/language.types.string.php Jak nadal nie bedziesz wiedzial gdzie masz blad, to przeczytaj jeszcze raz. Uzywaj bbcode! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałem, zmieniłem na wszelkie mozliwe sposoby podane w dokumentacji. Mało tego moja składnia jest zgodna z ksiazka z ktorej korzystam - Biblia php i mysql. Jakbyś mógł napisać jak w/g Ciebie należałoby zmienic ten string byłbym wdzieczny. pozdro
Ten post edytował 5k7 14.02.2007, 01:42:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$query=mysql_query('SELECT * FROM oprojekt'); $result=mysql_query($query); while ($row=mysql_fetch_array($result)) { echo "$row['id']$row['gracz'],$row['plan'],$row['g'],$row['u'],$row['p'],$row['info'],$row['punkty']"; } Sprobuj tak:
Ten post edytował wojtek.zielinski 14.02.2007, 02:40:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Przeczytałem, zmieniłem na wszelkie mozliwe sposoby podane w dokumentacji Albo źle zmieniales, albo źle doczytalesGdy odwolujesz sie do tablicy w stringu to nie mozesz brac w apostrofy nazw indexow. Czyli nie tak: "$tab['index']" a tak: "$tab[index]" lub ewentualnie tak: "{$tab['index']}". Ale to wszystko jest w tym linku co dostales. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to wczesniej już tak miałem tylko otrzymywałem błąd i nadal go otrzymuje - > Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in ..., myślałem że jest to spowodowane ta składnia, ale teraz patrze że chyba nie ;d. Musze nad tym teraz popracować ;d
|
|
|
![]()
|
|
zmien na:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
faktycznie, już wszystko działa, dzieki nospor i pozdro dla Ciebie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:56 |