![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem nawet jak sie za to zabrać.
Mam parę pomysłów ale z wykończeniem lipa. Pomóżcie jak to zrobić?? Mam 3 tabele z których chciałbym uzyskać pewne dane i wyświetlic pierwsza to tabela o nazwie .$_SESSION['user_logged']." Jest to tabela z której chciałbym wyciągnąć wszystkie dane o nazwie nr_zakładu i obst_wynik Druga tabela to game z której chciałbym wyciagnąc dane w którch id = nr_zakładu z Tabeli ".$_POST['username']." czyli obstawione zakłady przez użytkownika Trzecia to user_info w której przechowuje nazwe uzytkownika i inne dane ale zależy mi na wyciągnieciu username i obst_kasa
Chciałbym żeby tabela wyświetlająca wyniki wyglądała tak.
i tu zaczyna sie problem jak zmodyfikować to pytanie niewiem czy ono jest nawet tyci tyci dobre
Proszę o pomoc . ![]() To co jest poniżej to odpowiedź do posta, który zniknął heheh trudno odpowiedzi nie usuwam. hmm to jest forum pod tytułem przedszkole nie usprawiedliwia mnie to ... ale wiesz odrobinę wyrozumiałości, a ten kod którego ci się nie chce czytać to ehhehe....nie ma go za dużo i to jest pytanie a jeżeli jest pytanie i jest napisane że nie wiem jak to zrobić to chyba logiczne że popełniłem błędy ... i liczę na konkretne odp... thx za twoje. Jak na pierwszy post poszło ci nie źle ehheheh ![]() ale wiesz żeby tak od razu krytykować to hmmmm respekt jak to było w filmie Barei pod tytułem "Rejs"
dzięki pozdrawiam również i mobilizuj się do upgrade ... Ten post edytował piotrek_ma_problem 13.02.2007, 15:06:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to sa Twoje pomysly czy kawalki czegos zerznietego z innych pomyslow? bo to co napisales nie ma zadnego logicznego sensu, zmienna $_SESSION['user_logged'] prawdopodobnie prezchowuje nazwe zalogowanego uzytkownika, a tworzenie dla kazdego uzytkownika osobnej tabeli delikatnie mowiac mija sie z celem. Druga rzecz to struktura bazy - jak te tabele sa powiazane ze soba? Bo na razie zaleznosci trudno sie tam dopatrzec...
Jesli zas chodzi o posta ktory zniknal... tamten ktos mial 100% racji w tym ze posta napisales max chaotycznie, nie wiadomo o co wlasciwie Ci chodzi. Natomiast to ze w jednym zapytaniu nalezy sie odwolywac tylko do jednej tabeli to niezla bzdura, kazde pole moze byc z innej i jak najbardziej bedzie to prawidlowe. -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam parę pomysłów ale z wykończeniem lipa. Pomóżcie jak to zrobić?? No trudno i takie dni się zdarzają, że nikt mnie nie rozumie i nawet ja sam przecież napisałem że to moje pomysły. ![]() Cytat $_SESSION['user_logged'] prawdopodobnie prezchowuje nazwe zalogowanego uzytkownika, a tworzenie dla kazdego uzytkownika osobnej tabeli delikatnie mowiac mija sie z celem Hmmmm no ale taki miałem pomysł i tak to zrobiłem ... czyli tabele z nazwą użytkownika ... to moja pierwsza strona ja się uczę ![]() HMmmmm jaśniej nie umiem napisać, ale spróbuje. Jest to gra użytkownik obstawia zakład ma do wyboru zakłady z tabeli game po czym jego zaznaczone zakłady trafiają do tabeli o nazwie ".$_SESSION['user_logged']." czyli z jego nazwą narazie może tam wprowadzić jeden zakład. Trafiają tam dane nr_zakładu który jest równy id z tabeli game i obst_wynik czyli wynik obstawiany przez użytkownika teraz chciałbym pokazać złożony zakład czyli wyświetli z tabeli game nazwę kierowcy1 i nazwę kierowcy2 stawkę i wynik który obstawił zawodnik. czyli taki kupon jak by z sts a następnie pobrać kwotę którą obstawił z tabeli user info i przemnożyć stawkę z tabeli game żeby wyszła wygrana ale to już kiedyś indziej... jeżeli to jest nie zrozumiałe to już nie wiem no po prostu dziękie za wszystko oki mam coś takiego ale nie wiem co dalej nie wiem jak wyświetlić obst_wynik łączenie działa ale nie wyświetla wyniku może coś robie nie tak tylko co??
Ten post edytował piotrek_ma_problem 13.02.2007, 17:23:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zapytanie które tworzysz jak działa bezpośrednio w bazie danych ( phpmyadmin czy coś takiego ).
![]() ![]() Jak dla mnie brakuje tam ON przy JOIN, ale ja z SQL'a nigdy nie byłem mocny ![]() Coś takiego dla mnie powinno zapytanie wyglądać :
W tym zapytaniu dałem klauzule WHERE , żeby pokazać gdzie powinna występować. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
pytanie zwraca wszystkie rekordy które mają nr_zakladu=id
i nawet wyswietla wszystkie dane z tabeli game id, kierowca1 , kierowca2 ale bez obst_wyniku no niewiem co jest grane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może nie wyciągasz tego pola w zapytaniu
![]() ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
zapytanie wygląda tak
a wynik wyświetlany tak wyswietla wszystkie zaklady ale nie wyswietla obst wyniku Cytat A może nie wyciągasz tego pola w zapytaniu ![]() hmmm ale jak?? Ten post edytował piotrek_ma_problem 13.02.2007, 20:32:01 |
|
|
![]()
|
|
A które pola z id, kierowca1,kierowca2 są z tabeli obst_wynik ( z tabeli której nazwę przekazujesz w $_SESSION )
![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
".$_SESSION['user_logged']." to nazwa tabeli
a obst_wynik to kolumna
Ten post edytował piotrek_ma_problem 13.02.2007, 20:36:45 |
|
|
![]()
|
|
No to zapytanie powinno wyglądać jakoś tak:
Widzisz jakąś różnice ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
nom widać respekt
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:01 |