![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następującą tabele Informacje - id (auto) - tresc - data_dodania - wyroznienie (0/1) Muszę (w php) wywołać informacje, tak aby: Rekordy wyświetlały się w kolejności malejącej (desc [czyli najnowsze informacje są z przodu]) Rekordy wyróżnione (wyroznienie = 1) były na początku, jednak tylko wtedy, gdy data dodania = data dzisiejsza, w przeciwnym wypadku niech rekordy wyroznione wyswietlają się z pozostałymi. (czyli jeśli tego samego dnia zostanie dodana inna informacja bez wyroznienia to będzie pod wyróżnionymi) . nikt nie potrafi rozwiązać tego problemu ? To może inaczej... jak Wy byście to zrobili... Najprościej chyba rozbić na 2 zapytania, jednak wtedy trzeba będzie powtórzyć 2 krotnie kod wyświetlający daną informacje... jakieś pomysły ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił mniej więcej tak :
Wybaczcie, że uprościłem warunek na datę. Ten post edytował prond 15.02.2007, 11:27:33 -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28 |