![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otoz chce zrobic zliczanie ilosci wswietlen tematu na forum wiec do tabeli temat dodaje pole views ktoremu przy dodawaniu tematu nadaje wartosc 0 albo 1 , bez roznicy, po czym przy kazdym wejsciu na dant temat wywoluje
i teraz moje pytanie , poniewaz przy pierwszym wejsciu na temat dodaje 2, tak jakby wykonalo sie to 2 razy, przy kazdym nastepnym juz po 1, niewazne czy przypisze do views 0 na poczatek ( wtedy mam wartosc 2 przy 1 wesjciu ) czy 1 na poczatek ( wtedy mam wartosc 3 przy 1 wejsciu ) , kazde nastepne wejdzie / odswiezenie strony dodaje 1, i wlasciwie to nie mam pomyslu czemu tak jest bo mam inna rzecz zrobiona w podobny sposob i dziala. edit: dobra zauwazylem ze po zalozeniu nowego tematu i pierwszym wejsciu na niego caly skrypt wyswietlajacy temat wykonuje sie 2 razy , ale tylko za pierwszym wejsciem i nie wiem dlaczego zupelnie tu sa spakowane 2 pliki, jeden to ten ktory dodaje temat, drugi tez ktory wyswietla, gdyby ktos chcial rzucic okiem : http://rapidshare.com/files/16232756/forumex.rar.html ok zakomentowalem wszystko i odkrywalem po pare linijek i wszystko dziala ok jezeli zakomentowane pozostana :
nie rozumie wogole ocb :/ Ten post edytował grubas 13.02.2007, 12:24:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:37 |