![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam olbrzymi problem. Robię sondę na plikach textowych i jestem na etapie dodawania wartości do plików. I problem polega na tym, że nie wiem jak zrobić aby pole wyboru - radio, można bylo tylko jedną mozliwosc wybrać, jak nadam name ten sam to nie wiem jak odroznic go przy dodawaniu wartosci do zmiennej...
oto kod: Kod <b>Ile masz lat?</b><br>
<form action="<? echo $_SERVER[PHP_SELF]; ?>"> <input type="radio" name="pytanie1" value="1"> Dużo.<br> <input type="radio" name="pytanie2" value="1"> Malo.<br> <input type="radio" name="pytanie3" value="1"> Średnio.<br> <input type="radio" name="pytanie4" value="1"> Nie wiem.<br> <input type="submit"> <? $pyt1 = $_GET['pytanie1']; $pyt2 = $_GET['pytanie2']; $pyt3 = $_GET['pytanie3']; $pyt4 = $_GET['pytanie4']; if ($pyt1 == 1) { $name1 = "data/1.txt"; $w_pytanie1 = file($name1, filesize($name1)); $pytanie1=fopen("$name1",'w+'); $w_pytanie1[0] ++; flock($pytanie1,LOCK_EX); fputs($pytanie1, $w_pytanie1[0]); flock($pytanie1,LOCK_UN); fclose($pytanie1); } if ($pyt2 == 1) { $name2 = "data/2.txt"; $w_pytanie2 = file($name2, filesize($name2)); $pytanie2=fopen("$name2",'w+'); $w_pytanie2[0] ++; flock($pytanie2,LOCK_EX); fputs($pytanie2, $w_pytanie2[0]); flock($pytanie2,LOCK_UN); fclose($pytanie2); } if ($pyt3 == 1) { $name3 = "data/3.txt"; $w_pytanie3 = file($name3, filesize($name3)); $pytanie3=fopen("$name3",'w+'); $w_pytanie3[0] ++; flock($pytanie3,LOCK_EX); fputs($pytanie3, $w_pytanie3[0]); flock($pytanie3,LOCK_UN); fclose($pytanie3); } if ($pyt4 == 1) { $name4 = "data/4.txt"; $w_pytanie4 = file($name4, filesize($name4)); $pytanie4=fopen("$name4",'w+'); $w_pytanie4[0] ++; flock($pytanie4,LOCK_EX); fputs($pytanie4, $w_pytanie4[0]); flock($pytanie4,LOCK_UN); fclose($pytanie4); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 23:46 |