![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam w formularzu
taki kod
i chce pobrać od użytkownika pełną ścieżkę do lokalnego pliku, potem odebrać ją w zmiennej $_POST['path'], potrzebuje całej bezwzględnej ścieżki do danego pliku, IE w zmiennej $_POST['path'], pokazuje mi to co chcę, natomiast firefox i opera przekazują tylko, nazwę pliku moje pytanie brzmi, czy można jakoś zmusić te dwie przeglądarki do tego aby przekazały całą ścieżkę do pliku, jeżeli można to proszę o podpowiedź jak to zrobić? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl tablicę $_FILES a powinnaś znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cienki1980 - możesz, powiedzieć coś więcej, bo nie bardzo rozumiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cienki1980 - możesz, powiedzieć coś więcej, bo nie bardzo rozumiem ![]()
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
@strife, po wstawieniu twojego kodu dostałem array(), a chciałbym dostać coś takiego:
C:\Inv\pc1\Awaria.mdb lub C:\\Inv\\pc1\\Awaria.mdb możesz coś więcej mi wyjaśnić, formularz mam taki: bo ja ciągle nie mogę dostać tego co bym chciał ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim formularzu tablica $_FILES będzie pusta. Musisz <form> zrobić tak:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
ok,dzięki
teraz, wygląda mniej więcej na to co chciałem Ten post edytował spryciula 12.02.2007, 23:51:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:08 |