![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem:
Coś takiego:
nie działa. id jest nazwą pliku, który jest wyświetlany w tabelce - w tym wypadku nie jest on widziany. Gdy zmienię nazwę pliku z index.php5 na index.php i wklepie w nim:
wszystko działa prawidłowo. Czy wie ktoś czym może to być spowodowane? Ten post edytował strife 11.02.2007, 23:18:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Twój serwer w ogóle obsługuje pliki z rozszerzeniem php5? jakiś błąd jest zwracany gdy opalasz go gdy ma rozszerzenie php5?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer obsługuje php5.
Nie jest zwracany żaden błąd - po prostu nie widzi pliku (id=slownik ... slownik to nazwa pliku, który nie jest widziany). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer obsługuje php5. Nie jest zwracany żaden błąd - po prostu nie widzi pliku (id=slownik ... slownik to nazwa pliku, który nie jest widziany). No jasne, ale niekoniecznie serwer, ktory obsługuje php5 musi brać pod uwagę pliki które mają rozszerzenie *.php5. Jeśli jednak nadal masz pewność podaj nam kod, który odpowiada za includowanie plików. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
A w jaki sposób sprawdzić czy serwer bierze/nie bierze pod uwagę pliki z rozszerzeniem .php5 ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wpisałem to, co mi podałeś w .htaccess i nadal nie działa.
W .htaccess mam: DirectoryIndex index.php5 AddType application/x-httpd-php .php5 IndexIgnore * Kod Tutaj mam wyświetlanie pliku w tabeli: A tutaj mam includowanie pliku:
Pliki te mają oczywiście rozszerzenia .php Ten post edytował moyzes 12.02.2007, 13:11:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienne z linków dostępne są w tablicy $_GET, dane z formularzy w $_POST. Dawno dawno temu gdy "register globals ON" były ok $id zamiast $_GET['id'] też by zadziałało ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I to jest prawidłowe rozwiązanie!
Dziękuję bardzo wszystkim, którzy zabrali głos. Szczególnie panu Riklaunim. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 08:13 |