![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić coś takiego, że w jednym formularzu będę tworzył kategorię artykułów, a w drugim będę tworzył sam artykuł. Skrypt tworzenia kategorii polega na stworzeniu osobnego folderu dla każdej kategorii za pomocą funkcji mkdir.
Niestety mam inny problem. Podczas tworzenia artykułu wpisuję w osobnym polu nazwę kategorii. Chcę, aby artyluł który stworzyłem był zapisany w pliku .php i znajdował się w folderze kategorii. Oto skrypt:
Skrypt jest zły ponieważ nie tworzy pliku w folderze o nazwie kategorii którą podałem w formularzu. Problemem są zmienne które znajdują się w ścieżce do pliku w zmiennej $folder. Reszta kodu jest dobra. Czy ktoś z Was wie jak poprawnie napisać ścieżkę do pliku ze zmiennymi?? ------------ do kodu php używaj BBCode php a nie "code" ~Cienki1980 Ten post edytował Cienki1980 11.02.2007, 19:53:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Moze zamien \ na / w sciezce.
PS: nie jest dobrym pomyslem wykonywanie fputs() X razy. Lepiej utworzyc sobie zmienna np. $fputs i dopiero na koncu wykonwac fputs($fputs, $plik). Bedzie to z pewnoscia wydajniejsze niz ciagle dopisywanie do pliku. EDIT:
Rozumiem ze chodzilo ci o:
Ponadto:
chyba chodzilo ci o:
Ten post edytował phpion.com 11.02.2007, 20:23:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze da sie zrobic jakis skrypt ktory otworzy ten folder i zapisze do niego plik. Koniecznie muszą byćtam zmienne, ponieważ pliki będą zapisywane do folderu podanego w formularzu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:01 |