![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dosłownie co się dzieje.. Napisalem kiedyś panel admina do skryptu, jeszcze niedawno działał (oparty jest na sesjach), a teraz nie chce :? Wyskakuje jak klikam obojetnie jaki link w panelu robi sie biale tlo i musze odswierzac strone za każdym razem.
![]() -------------------- wiadro.xt.pl :: klozz@e-skrzynka.pl :: Serwis gier online - soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. na jakiej maszynie masz ten skrypt ? windows / linux ?
2. jaka wersja php 3. jesli na linuxie i to nie swoim , to czy byly wprowadzane jakies zmiany do konfiguracji ? najlepiej <? phpinfo(); ?> wszystko wyjasni, a moze to chodzi o slawne juz register_globals ktore jak sa na ON to musisz korzystac z $_GET i $_POST ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwsza odp jaka mi przyszla na mysl po zobaczeniu twojego tematu: "nie pij tyle" :wink:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Któregoś razu, po kolejnej reinstalacji php na komerc. serwerze zaczeło się dziać coś dziwnego z moim skryptem. Mimo że działał u mnie, na localhost'cie to na serwerze zdarzały mu sie jakieś dziwne reakcje, włąsnie zwiazane z obsługą sesji. Najdziwniejsze bylo to, ze nuie było żadnej reguły w tych zachowaniach, i momentami skrypt działał w pełni poprawnie, a momentami wcale.
Okazało się, że winna była kompilacja php, w któej coś było nie tak. Po zgłoszeniu problemu administratorowi, najpierw na mnie napsioczył, a potem jeszcze podziekował. ![]() Może to coś w tykm stylu? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdę mówiąc na początku skrypt działał bez zarzutu... Najpierw przestało działałać u mnie na localhoscie, wgrałem więc na serwer bo chciałem zobaczyć czy tam będzie działać... Na początku działało, później wchodzę i mam to samo co na locahoscie :? A co do globalsów to było w skrypcie już od początku na OFF... I to raczej nie wina php, tylko coś u mnie się piepszy, bo podałem kumplowi dane do logowania i bawił się bawił, i nic takiego nie zaobserwował
![]() ![]() -------------------- wiadro.xt.pl :: klozz@e-skrzynka.pl :: Serwis gier online - soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze w logach cos jest ? i przypomnij sobie czy robiles ostatnio jakies zmiany wzgledem konfiguracji swojego localhosta...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Prawdę mówiąc na początku skrypt działał bez zarzutu... Najpierw przestało działałać u mnie na localhoscie, wgrałem więc na serwer bo chciałem zobaczyć czy tam będzie działać... Na początku działało, później wchodzę i mam to samo co na locahoscie :? A co do globalsów to było w skrypcie już od początku na OFF... I to raczej nie wina php, tylko coś u mnie się piepszy, bo podałem kumplowi dane do logowania i bawił się bawił, i nic takiego nie zaobserwował
![]() ![]() Spotkałem się z tym kiedyś. Zrobiłem stronę, zaniosłem do zleceniodawcy, wszystko działało. Po jakimś czasie dzwoni do mnie, że coś tam nie działa.. przyjechałem, siedziałem nad tym chyba z godzinę próbując zlokalizować błąd.. nie udało się, skrypt zachowywał się całkowicie nielogicznie. Zaproponoałem abyśmy sprawdzili to na innym komputerze. Pojechaliśmy do kafejki internetowej - wszystko chodzi cacy. Nie wiem co było nie tak.. ale komputer na którym się tak chrzaniło, był tak zapuszczony, że chyba wirusy zaczęły się ze sobą gryźć ![]() Polecam, przeskanowanie kompa pod kątem wirusów, a jeśli nie pomoże to reinstalkę systemu... |
|
|
![]()
|
|
BzikOS thx :wink:
Co do reinstalacji to to nie wchodzi w grę.. bo mam zadurzo softu zainstalowane abym miał je jeszcze raz instalować :? Ale co do wirusów sprawdzę, pobawię się, może coś w ustawieniach przegladarki było zmieniane :? -------------------- wiadro.xt.pl :: klozz@e-skrzynka.pl :: Serwis gier online - soon
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:17 |