Witam.
Jeden z serwerów mam w hostingu internetdsl od TP SA. I serwer nie akceptuje mi odczytywania wartości z tablicy $_SERVER['document_root']. Administrator odpisał, żebym użył zmiennych systemowych php w celu znalezienia ścieżki... Jak mogę to zrobic?
Skrypt wygląda następująco:
<?php
// Otwarcie pliku z liczbÄ… przetargow
if(!$plik=@fopen("przetargi/ile.txt", "r")) exit ('Nie można otworzyć pliku z danymi'); if(!fclose($plik)) exit('Nie można zamknąć pliku z danymi');
//Zmienne
$przetarg=$_POST['przetarg_nazwa'];
$data=$_POST['data'];
$informacje=$_POST['informacje'];
$pid=$ile + 1;
$rok=$_POST['rok'];
$plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name'];
$plik_nazwa = $_FILES['plik']['name'];
move_uploaded_file($plik_tmp, $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$plik_nazwa); @chmod($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$plik_nazwa, 0755);
rename($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$plik_nazwa, $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$pid); }
$przetarg=trim($przetarg); $plik_nazwa=trim($plik_nazwa); $informacja=trim($informacja);
//Otwarcie pliku i weryfikacja danych
if(!@file_put_contents
("przetargi/$rok/$pid.txt", "$przetargn$pidn$informacjen$datan$rok")) exit('Nie można zapisać informacji.');
// Zapisanie aktualnej liczby tematĂłw
if(!$plik=@fopen("przetargi/ile.txt", "w")) exit ('Nie można otworzyć pliku z danymi'); if(!fwrite($plik, "$pid")) exit ('Nie można zapisać danych'); if(!fclose($plik)) exit('Nie można zamknąć pliku z danymi'); ?>
<script type="text/javascript">
<!--
function FP_goToURL(url) {//v1.0
window.location=url;
}
// -->
</script>
<body onload="FP_goToURL(/*href*/'index.php?go=admin')">