![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik index.php:
Przekazuję w formularzu tablicę $korekta do $Korekta[]. Jak teraz odczytać przekazne dane? Nie mogę się do niej dostać. var_dump wyrzuca: Kod array(1) {
[0]=> string(5) "Array" } Ten post edytował J4r0d 10.02.2007, 10:56:43 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najszybciej zrobisz to poprzez serialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ..
A potem odczytujesz poprzez unserialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i masz swoją tablicę. Możesz także przelecieć tą tablicę - foreach" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i dodać kilkanaście pól typu hidden. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najszybciej zrobisz to poprzez serialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ..
A potem odczytujesz poprzez unserialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i masz swoją tablicę. Serialize poszło elegencko. Natomiast nie mogę tego z powrotem odczytać nawet jak przepuszczę przez unserialize(). -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z biegu trochę to napisałem, z unserialize nie za bardzo jest to mądre rozwiązanie, zrób drugim sposobem który Ci napisałem, czyli poprzez pętle. Mimo wszystko masz tutaj rozwiązanie ...
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
@strife: dokładnie przekleiłem Twój przykład. Dostaję false i nic więcej.
Edit: Oczywiście zamieniłem ? na index.php Ten post edytował J4r0d 10.02.2007, 11:35:56 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
@strife: dokładnie przekleiłem Twój przykład. Dostaję false i nic więcej. Edit: Oczywiście zamieniłem ? na index.php Niemożliwe, może nie naciskasz submit'a dlatego masz false ? W każdym bądź razie pewniejszą metodą i lepszą jest wysłanie tego poprzez więcej inputów. Przykładowo:
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Naciskam. Jak zastosuje unserialize to mam false. Jak zrobie coś takiego:
to zwraca mi: Kod string(18) "a:2:{i:0;a:3:{s:1:" a powinno zrwócić Kod a:2:{i:0;a:3:{s:1:"a";s:1:"1";s:1:"b";s:1:"2";s:1:"c";s:1:"3";}i:1;a:3:{s:1:"d";s:1:"4";s:1:"e";s:1:"5";s:1:"f";s:1:"6";}} Edit: Wwalić to. Jak się do tego dostać poprzez foreach zamiast serialize/unserialize? Bo mój przykład z foreach nie działa.. Ten post edytował J4r0d 10.02.2007, 11:48:45 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serialize() tworzy problem przez to że ma znaki " .. i html się wysypuje.
CO do foreacha do strife podał formularz a podczas obierania wyświetl sobie co przychodzi z POST'a ( mówie o przykładzie strifa ) -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Serialize() tworzy problem przez to że ma znaki " .. i html się wysypuje. Dokładnie, ale czegoś nie rozumiem, bo mi ten przykład działa jak nie użyje "
A coś takiego co Ci wyświetla ? Cytat Edit: Wwalić to. Jak się do tego dostać poprzez foreach zamiast serialize/unserialize? Bo mój przykład z foreach nie działa.. No ale gdzie jest ten Twój przykład, wklej go to spróbujemy go poprawić ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Przykład żywcem wycięty ze skryptu:
Wynik: Kod bool(false)
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Widzisz różnicę, chodzi o " ... Zresztą już to napisał Cienki1980 ![]() Cytat Serialize() tworzy problem przez to że ma znaki " .. i html się wysypuje.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Moja nieuwaga. Dziękuje panowie za pomoc.
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:56 |