![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem strone robiłem to pierwszy raz i zrobilem to tak jak każy kto robi to pierwszy raz
czyli zrobiłem milion pod stron a chciałbym zeby wygladało to tak jest strona główna ktora ma swoje menu lewe i prawe a po środku wyświetlają sie informacje podejrzewam ze potrzebny jest skrypt króry wyświetla te informacje mój kolega twierdzi że nie jest potrzebny skrypt hmmmmmm że wystarczą ramki w html będę przerabiał swoją strone jak jest lepiej napisać skrypt czy zrobic to na ramkach?? Ten post edytował piotrek_ma_problem 9.02.2007, 14:43:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ramki to przeżytek ... poczytaj o div'ach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw temat, nim zostanie zamknięty.
-------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witak ~piotrek_ma_problem ramki są powszechnie odradzane (polecam artykuł: Dlaczego ramki są złym pomysłem) także ja sam ich nie polecam a jeśli robisz witrynę z użyciem php to zapoznaj się w funkcjami include" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, switch" title="Zobacz w manualu php" target="_manual oraz require" title="Zobacz w manualu php" target="_manual na 100% przydadzą Ci się podczas tworzenia witryny jaką tu opisujesz. Pozdrawiam
![]() ![]() Ten post edytował Mike122 9.02.2007, 14:39:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmm jest tak że stronę już zrobiłem ale niewiem czy jest sens ją przerabiać czy napisać od nowa robiłem to pierwszy raz hmmmm mój pierwszy raz ehehh
i zastanawiam sie czy jest sens ją przerabiać nie mam za dużo czasu i lipka ale dzieki za rade ![]() hmmm dlaczego mam zmienic temat i na jaki?? Ten post edytował piotrek_ma_problem 9.02.2007, 14:26:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm dlaczego mam zmienic temat i na jaki?? To powinieneś wiedzieć, bo rejestrując się na forum zapoznałeś się i zaakceptowałeś jego regulamin. Szczegóły znajdziesz tu: Regulamin, IV.2.b pozdr. |
|
|
![]()
|
|
hmmm używałem już include w swojej stronce i uważam że jest chyba najlepsze miałem cos takiego ale to przekierowywało użytkownika na inne strony
niewiem czy dobrze zrozumialem czy może byc cos takiego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POST?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niewiem czy dobrze zrozumialem czy może byc cos takiego Mniej wiecej tak, ale $_GET a nie $_POST (bo chyba chcesz wybierac strone URLem a nie formularzem?) Zobacz jak sie powtarzasz, co chwile sprawdzasz czy
wystarczy zrobic to raz i gdu nie jest ustawione to przypisac do zmiennej $strona np 'index', w przeciwnym przypadku przypisac ta wartosc Dalej
i tak dalej... Po co? Albo robisz tablice dostepnych stron
i przed include sprawdzasz czy $strona znajduje sie w $dostepne_strony. Mozesz tez sprawdzac (bez uzywania tej tabeli) czy wybrana strona istnieje na dysku + zabezpiecz przed includowaniem innych plikow niz z danego katalogu ze stronami (basename() itp). -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 09:54 |