![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
potrzebuję napisać skrypt, który automatycznie pobierze spakowany plik znajdujący się na jakimś serwerze. W związku z tym mam mały problem. Dostęp do pliku zabezpieczony jest za pomocą autoryzacji http. W jaki sposób wysłać do serwera informacje o nazwie użytkownika i haśle by ten odpowiedział przesyłanym plikiem. Będę wdzięczny za wskazówki, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbadaj cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, fsockopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
Polecam cURL, jako że chyba prostszy w obejściu. Cała sprawa sprowadza się właściwie do dodania do wysyłanego zapytania odpowiednich nagłówków z odpowiednio zakodowanymi danymi autoryzacji. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za informacje. Masz może jakiś fragment kodu, który byłby mi pomocny, bo szczerze mówiąc to tak średnio wiem jak się za to zabrać.
Pozdrawiam. Update: Ok, kod który realizuje mi potrzebną funkcję wygląda tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:20 |