![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem nastepujacej tresci :
pobieram z bazy danych rekordy i wyswietlam w tabeli
Tabela ktora sie wyswietla to tabela z zakaldami dzieki checkbox zawodnik moze zaznaczyc zaklad ktory chce zlozyc i wstawic wynik <input name="obst_wynik" type="text" size="5"> nie wiem jak przekazac zaznaczona tabele za pomoca checkbox i wyslac do nowej tabeli łacznie z stawka, id z tabeli game i wynikiem wstawionym przez uzytkownika obst_wynik z góry thx to plik dodajacy tabele game z ktorej pobieram dane moze komus sie bedzie chcialo cos powalczyc
wstawilem od razu pare zakladów prosze o pomoc ![]() podpatrzylem cos takigo na inntych postach niech mi ktos powie czy chociaz w dobra strone ide
Ten post edytował piotrek_ma_problem 8.02.2007, 11:52:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby przekazywac wiecej checkboxow napisz tak w html
a w php w petli for mozesz odczytywac ktory checkbox jest zaznaczony (tak na szybko z reki - moga byc literowki):
dalej to juz modyfikuj do woli ![]() Lukasz edit: zaznaczony chceckbox ma wartosc: on np w petli for
Ten post edytował kossa 8.02.2007, 12:18:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niewiem dlaczego wywala mi errory próbuje na rózne sposoby i nnic
możesz mi podpowiedziec co robiee nie tak i takie pytanko zmienna "i" czy moze muci byc gdzies jeszcze moze tu niwiem <input type="checkbox" name="type[i]" value="nr"> ![]() mam chyba jakies zacmienie thx za pomoc Ten post edytował piotrek_ma_problem 8.02.2007, 13:38:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sugeruje na poczatek nauke czytania ze zrozumieniem bo kolega wyzej wyraznie napisal:
(tak na szybko z reki - moga byc literowki): a literowka jest bo brakuje nawiasu w tym wlasnie wyrazeniu z petla for "probowalem na rozne sposoby" tzn na jakie? wklej kod + bledy ktore ew. pojawialy sie w przegladarce... -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszce masz błąd w forze
brakowało Ci nawiasu. Ja bym całość zrobił trochę inaczej:
Teraz będziesz miał taki układ, że numeracje checkboxów i pola z wynikami będą id danego rekordu pobranego z bazy i będziesz mógł zrobić tak:
Pisane z palca bez sprawdzania mogą być błędy ... mam nadzieje, że pomysł podłapiesz. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
podłapałem na prawdę dzięki po stokroć
![]() jednak nie podłapałem przedwczesnie sie cieszylem ![]() mam cos takiego i dalej lipka
niewiem co dalej nie dodaje Ten post edytował piotrek_ma_problem 8.02.2007, 18:46:42 |
|
|
![]()
|
|
Wyświetl te zapytania, które tworzysz. Zobacz jak wyglądają i czy mają takie dane jakbyś chciał.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
problem jest tego typu ze tego wogóle nie bierze pod uwage nic sie nie dzieje nawet errora nie wywala
dziwne Ten post edytował piotrek_ma_problem 8.02.2007, 19:04:27 |
|
|
![]()
|
|
a co zwraca Ci takie coś po wysłaniu formularza ?:
Zobacz czy dane są wysyłane i czy są w takiej formie jak być chciał. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Array
( [obst_wynik] => Array ( [7] => [9] => [11] => ) [type] => Array ( [0] => 9 [1] => 11 ) [send] => OK ) oki wyswieetla cos takiego ale do bazy a ni chce sie dostac nie stoi w miejscu |
|
|
![]()
|
|
Ecchhh dałem ciała:D
Pole type musi być tak samo numerowane jak pole obstaw_wynik. Wtedy powinna zmienić się też tablica $_POST. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
w sumie to to Warning: Invalid argument supplied for foreach()
mam takie pytanko jak to dziala
Ten post edytował piotrek_ma_problem 8.02.2007, 19:39:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawna konstrukcja foreach" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, jest opisana w manualu, poczytaj sobie
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
oki poczytałem i wynika z tego ze nie powinno wywalac errora
sory ale jak do tej pory nie potrzebowałem pomocy ale teraz potrzebuje i sie do was zwracam czy w powyzszym przykladzie chodzi o to poprawcie jezeli sie myle ze tablica a rozbijana jest na dwie kolumny k czyli "jeden" a "v" to 1 jezeli tak jest czy wprowadzeni tego do tabeli wygladalo by tak ![]()
Ten post edytował piotrek_ma_problem 8.02.2007, 22:41:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze, myślisz tak mi się przynajmniej wydaje z tego co napisałeś... z Jednym małym zastrzeżeniem, napisałeś, wartości w nawiasie kwadratowym nie wiem po co ...
Pamiętaj, o sprawdzaniu czy nowo napisany skrypt będzie działać, czy też nie, metodą prób i błędów - inaczej nie nauczysz się programować. Trochę samodzielności. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Dzieki dzieki
jest tylko maly szkopuł dane wprowadzane z tablicy za pomocą tego co napisałeś
wprowadzaja dane do tablicy oki działa jest postep ![]() chodzi o to że dane te sa przypisywane przez id pokaże chodzi o to ze uzytkownik wprowadza wynik przypisuje mu wartość id zakładu po to żebym mógl później zweryfikować wyniki z realna tablica wyników hmmm nie wiem czy dla wszystkich jest to zrozumiałe moglem cos namotac ![]() pisze to juz dlugo i termin mnie goni hmm dlatego metoda prób i błędów troche odpada bo musze pisac cos innego ale mimo wszystko dzieki gdyby ktos wpadl na pomysl z góry dziękuje pozdrawiam ![]() Dlatego też pomyslałem ze zadziala cos takiego i zadziałało może sie komuś przyda to wklejam całego forma z zapytaniem i kodem wpychającym go do bazy thx za wszystko ![]()
oki działa dzieki dzieki ![]() ale cos mi sie wydaj ze sie jeszcze spotkamy ![]() Ten post edytował piotrek_ma_problem 9.02.2007, 11:13:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:21 |